Özel'in boykot listesindeki kafeye saldırı: 4 gözaltı

Özel'in boykot listesindeki kafeye saldırı: 4 gözaltı

CHP Genel Başkanı Özel'in 'boykot' listesinde duyurduğu kafe zincirinin İstanbul Maltepe'deki bir şubesi saldırıya uğradı. Olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalar gerekçe gösterilerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından, bir kahve zinciri boykot listesine alındı.

CHP'nin, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlediği miting sonrası boykot listesindeki kafenin Maltepe'deki şubesi talan edildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir işletmeye, bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, iş yerine ve orada bulunanlara önce sözlü tacizde bulunan grubun, mekanda oturanların cevap vermesi üzerine sandalye fırlatmak suretiyle iş yerine zarar verdiği ifade edildi.

Emniyet ekiplerinin çalışmasıyla saldırıyı gerçekleştiren E.T.S, A.İ, E.D. ve Y.K'nin gözaltına alındığı, konuyla ilgili tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, olay anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

"Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik hiçbir girişime izin verilmeyecek"

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

"Maltepe’deki miting sonrası bir işletmenin camlarının kırılması asla kabul edilemez. Bu tür provokatif eylemler toplumsal huzuru hedef almaktadır.

Olaydan etkilenen işletme sahibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Sorumlular tespit edilmiş, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik hiçbir girişime izin verilmeyecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN