Özel'in 'liste krizi' çıkışına Özdağ'dan yanıt: Bana bakanlık teklif etti

CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel, katıldığı bir TV programında seçimlerde ittifak üyelerine fazla vekil verilmesini eleştirdi. Özel'e örnek gösterdiği eski Gelecek Partili Selçuk Özdağ'dan cevap geldi. Özdağ, söz konusu görüşmede Özel'in kendisine bakanlık önerdiğini savundu.

Mayıs seçimleri sonrasında CHP içinde başlayan 'değişim' tartışmasında parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açarak Genel Başkan adayı olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile milletvekili seçimlerinde Muğla'da CHP sıralarından aday gösterilip Meclis'e giren eski Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ arasında 'liste krizi' patlak verdi.

Artı Gerçek'in haberine göre Özel, seçim sürecinde de yönetiminde bulunduğu CHP'nin diğer muhalefet partilerine 39 vekil verme stratejisini eleştirirken, Özdağ'ın vekilliğini örnek gösterdi. Özdağ ise bir TV programında yaptığı açıklamada, Özel'in anlattıklarına itiraz ederek kendisine 'Esnaf Kefalet Bakanlığı'nın teklif edildiğini söyledi.

Özgür Özel, bir TV programında, Genel Başkan adayı olduğu günden beri partisinin yönetimine getirdiği 39 vekil eleştirisini sürdürdü. Daha önceden de "39 rakamını duyduk inanamadık" ve "Ben bu konuda mücadele ettim" demiş olan Özel bu kez, "Bu ittifakın getirici etkisi yerine götürücü etkileri de oldu", "Giden cepten gitti" gibi eleştiriler getirdi. Memleketi Manisa'daki listelerin sorulması üzerine de konuyu, bugün Saadet Partisi altında kurulmuş Meclis grubunun başkanlığını yürüten eski Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ ile yaptığı görüşmeye getirdi.

'MANİSA'DA İKİNCİ SIRA İÇİN ISRAR ETTİ'

Özel, seçimden önce listelerin belirlenmesinden bir gün önceki cuma, Özdağ ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıçdaroğlu'nun kendisini "Sayın Davutoğlu Manisa'da Özdağ'ı göstermek istiyor" diye yönlendirdiğini ima eden Özel, Özdağ'ın eski AKP Manisa milletvekili olduğunu, 1980 darbesi öncesinde eski ülkücülerden ve AKP'nin ülkücü kanadından gelen bir isim olarak "Manisa'da bir yaşanmışlığı" bulunduğunu söyledi.

Özdağ'ın buna rağmen CHP listelerinin üst sıralarından aday gösterilmek istediğini söyleyen Özel, kendi anlatımına göre bu görüşmede, Özdağ'a "Biz zaten dört çıkarıyoruz" diyerek beşinci sırada yer almasını önerdi. Özdağ'ın ise "Siz grup başkan vekili olmasanız liste başı isterim" diyerek buna itiraz ettiğini söyledi. Özel, Manisa'da böyle bir stratejinin CHP açısından doğru olmadığına dair görüşünü Kemal Kılıçdaroğlu'na da aktardığını anlattı; "Seçilecek sıralar verilmiş hep" eleştirisi getirdi.

ÖZDAĞ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ ise CHP'li Özgür Özel ile yaşadığı Manisa'daki 'liste krizi'ni şu sözlerle değerlendirdi: "Sayın Özgür Özel beni aradı. 'Selçuk başkanım bir görüşme yapmamız lazım' dedi. Ben zannettim ki beraber Manisa milletvekili oluyoruz. O birinci sıra ben ikinci sıra olacağım ve beraber nasıl bir yol haritası çizeceğimizi konuşacağız sandım. Bana dedi ki 'Size karşı bizim örgütümüzün bazı kesimlerinde tepki var.' 'Ne tepkisi' dedim, o da bana '12 Eylül öncesinde burada Ülkü Ocakları'nda yöneticilik yapmışsınız' dedi. Evet yaptım, doğru dedim olaylar oldu insanlar öldü ama benimle ne lakası var. Ben yargılandım, bütün davalardan beraat ettim' dedim.

ÖZDAĞ: BAĞIMSIZ GİRERİM DEDİM

Seçimlerde sonuç olarak CHP'nin Muğla listesinde dördüncü sıradan aday gösterilen Özdağ ise Özel'e Artı TV ekranından yanıt verdi. Özdağ, söz konusu görüşmeyi doğrulayarak Özgür Özel'in o gün kendisine "Partimizin bazı kesimlerinin size karşı tepkisi var" dediğini anlattı.

Özdağ, Özel'in "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini ileri sürdü. Böyle bir kararın Altılı Masa'daki altı lider tarafından alınması gerektiğini belirten Özdağ, "Bu daldaki kuş, milletvekilliği eldeki kuş" diye konuştu. Özdağ Özel'e, "Burada ben milletvekilliğinden başka bir şey düşünmüyorum. Hatta siz bana rezerv koyarsanız ben de bağımsız girerim" dediğini söyledi. "Böyle bir senaryoda bütün Türkiye'nin bunu konuşacağını ve ittifakın zarar göreceğini" anlattığını belirten Özdağ, sonrasında Özel'in kendisine Manisa'da beşinci sırayı önerdiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN