'Para karşılığı işe alım yapıldığı' iddia edilmişti: Mansur Yavaş'tan 'Halk Ekmek' teftişi

'Para karşılığı işe alım yapıldığı' iddia edilmişti: Mansur Yavaş'tan 'Halk Ekmek' teftişi

ABB iştiraki olan Halk Ekmek A.Ş.’de “para karşılığı işe alım yapıldı” iddiası üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, teftiş başlatarak suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. Yavaş yönetimi, bu iddiaları dile getiren AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanık olmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın, Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş.’de “para karşılığı işe alım yapıldığı” iddiası üzerine 21 Temmuz 2023 tarihinde teftiş başlattığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre teftiş sonucunda bahsi geçen ve paranın yatırıldığı hesabın sahibi olduğu iddia edilen kişinin belediye personeli olmadığı duyuruldu. Buna karşın Yavaş yönetimi, olayın aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İDDİA SAHİBİ AK PARTİLİ BAŞKANIN TANIKLIĞI İSTENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, suç duyurusunun ardından, bu iddiaları basın aracılığıyla gündeme getiren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanık olması için savcılığa başvurdu.

hakanhan-1.jpgAK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan

Yavaş, daha önce katıldığı bir Belediye Meclisi toplantısında “Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Yetimin hakkını hep birlikte savunacağız. En ufak duyum alırsanız savcılığa başvurun dedikodu yapmayın. Varsa bir yolsuzluk götürün savcılığa verin. Sizinle beraber takip edeceğim. Söz veriyorum” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN