Pazartesi günü okullar tatil mi? Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek... Uyarı üstüne uyarı geliyor

Pazartesi günü okullar tatil mi? Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek... Uyarı üstüne uyarı geliyor

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği sömestr (Yarıyıl) tatili bitmek üzere. Aileleriyle birlikte tatilin keyfini çıkaran öğrencilere bu sefer kar heyecanı ile karşı karşıya. Türkiye'nin birçok kentinde kar yağışları görülürken İstanbul'a henüz beklenen yağışlar gelmedi. AKOM İstanbul için kar alarmı verirken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, velileri uyardı. Bu habere çocuklar sevinecek veliler üzülecek. Pazartesi günü okullar tatil mi? Uyarı üstüne uyarı geldi! İşte detaylar...

19 milyon öğrencinin keyfini çıkardığı sömestr tatili bitmek üzere. Öğrenciler tatilin keyfini çıkarırken veliler tatilin uzayıp uzamayacağını araştırıyor. Hafta başından bu yana etkisini gösteren soğuk hava dalgası kar yağışını beraberinde getirdi. Türkiye'nin birçok kentinde kar yağışı görülürken İstanbul'a henüz beklenen kar gelmiş değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için kar alarmı verilirken, ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, velileri o gün için uyardı. Şiddetli kar yağışı geliyor. Peki Pazartesi günü okullar tatil mi? Sömestr tatili uzayacak mı? İşte detaylar haberimizde...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAR ALARMI

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yağışları beraberinde getirdi. Birçok kentte kar yağışları görülürken İstanbul'a henüz beklenen kar yağışı gelmedi. Vatandaşlar ise 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

fddfdf-9.jpg

Marmara'nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışları tüm ülkeyi etkisi altına alırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den yeni uyarılar geldi. Kerem Ökten, o günü işaret ederek okulların tatil olabileceğini söyledi. İşte Kerem Ökten'in açıklamaları:

"İstanbul'da Perşembe öğlene kadar etkili olacak kar yağışları şehri beyaza bürüyecek. Kar Pazar günü (yarın) akşama doğru başlıyor."

b1.jpg

Ökten geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda da okulların tatil olabileceğini sürmüştü. İşte Ökten'in o uyarısı:

"Avrupa modeli, Kanada modeli ve Amerika modeli aynı fikirde. Türkiye'ye Sibirya'dan bir soğuk canavarı gelebilir. 14 Şubat sevgililer gününü içine alacak şekilde. Okulların durumu tekrar gözden geçirilebilir."

THY 238 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Yaklaşan kar fırtınası nedeniyle, Türk Hava Yolları da İstanbul'dan yapılacak 238 uçak seferini iptal ettiğini duyurdu. THY'den yapılan açıklamada iptal edilen seferlerin 5-6 Şubat tarihlerini kapsadığı bildirildi.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayınlanan çalışma takviminde bir değişiklik yapılmadı. 12 Eylül’de başlayan birinci dönem 20 Ocak cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erdi.

dfdfdf-21.jpg

Sosyal medyada ve diğer platformda yer alan iddiaların aksine 15 tatilin uzatılmasına ilişkin bir bilgi ve açıklama bulunmuyor. Yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil 3 Şubat tarihinde sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte okullar 6 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler, Ramazan bayramıyla benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatillerden olan Ramazan bayramında öğrenciler ek olarak tatil yapıyordu.

Ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler, dönem arasında yoğun tempodan uzaklaşmış olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da okulların kapanmasıyla sona erecek. Öğrenciler okulların kapanmasıyla 90 gün süren yaz tatilinin tadını çıkaracak. Henüz 2023-24 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlanmadı. Ancak okulların Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN