Pendik'te iki katlı binada yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk ağır yaralı

Pendik'te iki katlı binada yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk ağır yaralı

İstanbul Pendik'te, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan iki katlı bir binanın giriş katındaki dairede çıkan yangın büyük bir trajediye yol açtı. Yangında evden çıkarılan 4 çocuktan 3'ü hayatını kaybetti, diğer çocuğun ise durumunun ağır olduğu bildirildi. Yangın sırasında çocukların annesinin evde olmadığı öğrenildi.

İstanbul Pendik'te, Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak'ta bulunan iki katlı bir binanın giriş katında çıkan yangın büyük bir trajediye neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, evde mahsur kalan 4 çocuktan üçü hayatını kaybetti, diğer çocuğun ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay, çevre sakinlerinin daireden dumanların yükseldiğini fark ederek durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirmesiyle ortaya çıktı.

Yangın sırasında vatandaşlar tarafından evden çıkarılan dört çocuk, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hızla hastanelere sevk edildi. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen çocuklardan üçü yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlattı. Öte yandan, facianın yaşandığı sırada çocukların annesinin evde bulunmadığı belirtildi.

Valiliğin konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

11.12.2025 Perşembe Günü saat 02.30 sıralarında Pendik ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak No:5 adresinde bulunan konutta çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın çıkmıştır.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, binada yapılan arama tarama çalışması sırasında 1 nolu dairede bilinci kapalı şekilde 4 çocuk bulunmuştur.

Çocuklara ilk müdahaleyi, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri yapmış ve yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.

Cennet Çelikkol (2016), Zülfikar Sepetci (2020) ve Özden Sepetci (2023) isimli çocuklar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. 2014 Doğumlu Muhammed Ali Çelikkol’un ise kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi devam etmektedir.

Olay sonrasında yapılan ilk incelemede ise çocukların annesi olan Selvi Sepetci’nin, 2025 doğumlu diğer çocuğu Ela Nur Zurnacı’yı tedavisi için Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine götürdüğü için olan sırasında evde bulunmadığı tespit edilmiştir.

Yangının kesin çıkış sebebi, itfaiyenin hazırlayacağı raporla tespit edilecektir.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN