Piyasalarda büyük tufana hazır olun! Prof. Özgür Demirtaş böyle isyan etti: Yalvardım yapmayın diye...

Piyasalarda büyük tufana hazır olun! Prof. Özgür Demirtaş böyle isyan etti: Yalvardım yapmayın diye...

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyondaki durum, vatandaşları oldukça endişelendirir erken ekonomistler ise konuya ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Piyasalarda büyük tufan yaşanacak iken Prof. Özgür Demirtaş, sosyal medyadan isyan etti. “Yalvardım yapmayın diye…” sözleri ile takipçilerine duyuru yaptı.

Her geçen gün etkisini daha çok hissettiren ekonomik kriz, en çok da enflasyonun geldiği noktayla daha zorlu günlere yol açıyor. Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık ülkenin ekonomik durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan Özgür Demirtaş, yeni bir paylaşım yaparak “faiz artırımları canımızı yakacak” dedi. Daha önce uyarılarda bulunduğunu lakin ciddiye alınmadığını ifade ederek isyan eden uzman isim “hatadan ders alın, bir daha yapmayın” uyarısında bulundu.

“FAİZ ARTIRIMINA KIZMANIN ALEMİ YOK”

Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz artırımının bir sonuç olduğunu dile getirerek geçmişte yapılan hatalara dem vurdu. Uzman isim paylaşımında “kendimiz ettik, kendimiz bulduk” diyerek geçmişte yapılan hataların şu an faiz artırımı olarak karşımıza çıktığını ifade etti.

Bu durumu somut bir ifadeyle anlatmaya çalışan Demirtaş, “sigara içtik, kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz” diyerek son zamanlardaki faiz artırımını bu yolla açıkladı.

yeni-proje-26.jpg

“BEDAVADAN KREDİ ÇEKERKEN İYİYDİ”

Demirtaş, paylaşımında somutlaştırarak anlatmak istediği faiz konusunu şu şekilde aktardı:

“Sigara içmek=Faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli

Kanser=Enflasyon

Kemoterapi=Artan Faizler

Kemoterapi Saçlarımızı döküyor, dişlerimizi kırıyor. Ama Kemoterapi bir sonuç, Sebep hep o sigaradan iki fırt almalarımız!”

Öte yandan “faizi enflasyon altına indirip bedava kredi çekerken iyiydi” diyen Demirtaş, şimdi artık bedava bir şey olmadığını, bedava peynirin fare kapanında olduğunu her geçen gün öğrendiğimizi ifade etti.

yeni-proje-27.jpg

“AĞLAMAK YOK”

Paylaşımının devamında hatadan ders alınması gerektiğini ve bir daha yapılmaması gerektiğini söyleyerek “ağlamak yok” diyen Demirtaş şu ifadelere yer verdi:

“Bin kere uyardım, eninde sonunda Faizin artmak zorunda kalacağını yazdım. Yalvardım yapmayın diye... İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Siyasetçiler anlamadı... Neyse zararın neresinden dönersek kardır...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN