Poyraz lezzetine lezzet katıyor! Günde 10 ton hasat ediliyor, kilosu 250 TL’den satılıyor

Poyraz lezzetine lezzet katıyor! Günde 10 ton hasat ediliyor, kilosu 250 TL’den satılıyor

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Çapak Mahallesi’nde yetişen bardacık inciri lezzetini poyraz rüzgarından alıyor. Günde 10 ton hasat edilen incirin kilosu 250 TL’den satılıyor.

İzmir Torbalı’ya bağlı Çapak Mahallesi’nde coğrafi işaretli bardacık inciri hasadı başladı. İnce kabuğu, sulu yapısı ve tatlı aromasıyla dikkat çeken meyve için üreticiler 300 dönüm arazide sabah erkenden mesaiye başlıyor. Günlük 10 ton rekolte sağlayan incirin kilosu 250 TL’den satılıyor.

izmirde-bardacik-inciri-hasadi-1.jpg

“MEYVELERİN EFENDİSİ ÇAPAK BARDACIK İNCİRİ”

Hasat süreciyle ilgili konuşan Çapak Mahalle muhtarı Hüseyin Hascanlı, "Meyvelerin efendisi Çapak bardacık incirimizin hasadı başladı. 20 Temmuz'da başlayan sürecimiz 15 Eylül'e kadar devam edecek. Üretim süreçlerimizde kesinlikle kimyasal gübre kullanmıyoruz. Maliyetlere bağlı olarak fiyatlar şu an çok düşük değil ancak üretim miktarı arttıkça fiyatlar da dengelenecektir. Üretici sayımız her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.

Ürünün kalitesini bölgenin iklimi ve doğru toprak bakımına bağlayan 70 yaşındaki üretici Mehmet Cin de "Bastığımız bu toprak bir anadır. Bu tarımı iyi yapacaksak toprak anayı beslememiz gerek. Topraktan örnek alıp laboratuvarda analiz yaptırıyoruz ve ağacın neye ihtiyacı varsa ona göre besliyoruz. Bölgenin poyraz rüzgarı ve güneşi meyvemize o eşsiz tadını veriyor. İçi açıldığında süt çıkan, tamamen kendine özgü harika bir ürüne sahibiz” diye konuştu.

izmirde-bardacik-inciri-hasadi-2.jpg

BÜYÜK KÜÇÜK HERKES HASAT HEYECANI YAŞIYOR

Bahçelerde her yaştan üreticinin olduğu hasat sürecine ailesiyle beraber katılan 6 yaşındaki Öykü Akça da "Sabah erken saatte ailemle bahçeye geliyorum, kova taşıyarak incir toplamalarına yardım ediyorum” diyerek hasat heyecanını anlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN