Prim borcu olan EYT'lilere ilaç gibi müjde! Evinizi arabanızı satmayın! Oradan kredi çeken maaşından azar azar ödeyecek

Prim borcu olan EYT'lilere ilaç gibi müjde! Evinizi arabanızı satmayın! Oradan kredi çeken maaşından azar azar ödeyecek

EYT'lilere yapılandırma müjdesi verildi. EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacak kişilerin prim borcu olması durumunda yapılandırma yapabileceği belirtildi. Prim borçları için yapılandırma imkanı sunulurken kamu bankaları aracılığıyla emekli maaşlarını geri ödeme imkanı da sunuluyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda kapsamlı bir af paketinin yürürlükte yer alacağını belirtti. 6 ay sonra geniş ve kapsamlı bir düzenleme ile afların gündemde olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ehliyet, sicil ve borç, eğitim ve denklik Bağ-Kur gibi pek çok affın ortadan kalkacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 2. yüzyılına vatandaşların ticari ve mesleki açıdan temiz bir başlangıç yapacağını dile getirdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


BORÇLAR ORTADAN KALDIRILIYOR

Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı bir açıklama ile ÖTV, KYK borç faizi ve EYT düzenlemesi gibi vaatlerle gündeme geldi. Seçimler yaklaşırken vaatlerde peş peşe gelmeye devam ediyor. 2023 yılı seçimlerinin Mayıs ayında yapılacağı kesinleşirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında borçlarda yapılandırma paketini açıklamasını bekleniyor.

para-hesap.jpg

EYT düzenlemesi kapsamında yer alan vatandaşları yakından ilgilendiren yapılandırma için sürpriz açıklamalar olması bekleniyor. Düzenlemenin yasalaşması durumunda ise SGK ve Bağ-Kur kapsamında yer alan EYT’lilerin prim borçlarında yapılandırma yapılabilecek. Prim borçları için kamu bankalarından alınan kredilerin emekli maaşları ile geri ödenebileceği ifade edildi. Sabah’ta yer alan haber doğrultusunda doğum ve askerlik borçlanmalarının da düzenleme kapsamında yer aldığı söylendi.

BORÇLARI SİLDİREN EMEKLİ OLUYOR

Bağ-Kur kapsamında emekli olacak EYT'liler prim borçlarını kredi ile öderken erken emeklilik hakkını da kazanmış olacak. Emeklilik günü gelmesine rağmen prim borcu bulunan kişiler emekli olamazken yeni düzenleme kapsamında prim borçlarını ödeyerek emekli olma imkanı tanınıyor. Borçlarını yapılandıran ya da faizlerini sildiren vatandaşlar ise ilk taksitlerini ödedikten sonra emeklilik işlemlerini başlatabiliyor.

Bunun yanı sıra maddi imkanı olmadığı için borçlanmayı ödeyemeyen kişiler içinde yeni bir imkan sunuldu. Kredili emeklilik kapsamında emekli olmak için geçmiş borcu bulunan kişiler de kamu bankalarından borçları kadar kredi ödemesi alabiliyor. Bu kapsamda kredi, sigortalı olan kişiye değil SGK'ya gönderilmektedir. Borç ortadan kalkarken kişilerin de emekli olmak için önü açılmış oluyor. Kredi ödemeleri ise kişilerin Emekli maaşından düzenli olarak yapılmaktadır. Bu kapsamda yeni kampanyadan EYT düzenlemesine dahil olan kişiler yararlanabiliyor.

para-para.jpg

Yapılandırma kapsamında Bağ-Kur prim borcu bulunan vatandaşlar ödemeleri sildirebilirken günlerini de tamamlama imkanından yararlanabiliyor. Bağ-kur prim borcu bulunan fakat SSK primleri emeklilik için yeterli olmayan kişiler de bu avantajdan yararlanabiliyor. EYT kapsamından 9.000 gün Bağ-Kur primini tamamlamak zorunda olan kişiler SSK primlerinin yeterli olması durumunda borçlarını sildirerek SSK kapsamında emekli olabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra bazı bankalar "SGK Prim Borcunuza Özel İhtiyaç Kredisi" adıyla yeni kampanya açıklaması yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN