Prof. Dr. Ahmet Ercan, riskli 5 ilçeyi açıkladı: İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, riskli 5 ilçeyi açıkladı: İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı

6 Şubat depremlerinin ardından yeniden gündeme gelen ve büyük bir tedirginliğe neden olan olası İstanbul depremiyle ilgili uzmanların korkutan uyarıları devam ediyor. Son olarak Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yıkımların yüzde 65'inin nedeninin yer, yüzde 35'inin ise yapısal kusurlar olduğunu belirterek, İstanbul'daki riskli semtleri sıraladı. Ercan paylaşımının devamında; "İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı" dedi.

Marmara Denizi ve çevresinde son haftalarda meydana gelen depremler, vatandaşlar arasında endişe yaratırken olası İstanbul depremiyle ilgili Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi.

İstanbul'un 5 ilçesinde oturanlara uyarıda bulunan Ercan, yıkımların yüzde 65'inin nedeninin yer, yüzde 35'inin ise yapısal kusurlar olduğunu belirtti.

Ercan, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Depremde, kırık(fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar. Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların %65 nedeni Yer, %35'i Yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN