Prof. Dr. Bektaş'tan Ordu, Trabzon ve Rize'ye deprem uyarısı! O bölgelerden uzak durun

Prof. Dr. Bektaş'tan Ordu, Trabzon ve Rize'ye deprem uyarısı! O bölgelerden uzak durun

Trabzon, Ordu ve Rize için deprem uyarısı geldi. Türkiye'nin gündeminde yer alan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından gözler Karadeniz'e çevrildi. Deprem İstanbul'da beklenirken, Prof. Dr. Bektaş'tan bölge bölge açıklandı. O bölgelerin yanından geçmeyin! İşte tüm detaylar...

Türkiye gündeminde yer alan deprem felaketinde o bölgeler işaret edildi. Kahramanmaraş depreminin ardından Ordu, Trabzon ve Rize için tedbir uyarısı geldi. O bölgelerde etkili olacak deprem felaketine dair uzman isimden açıklamalar geldi.

KARADENİZ'DE DEPREM UYARISI

Ülke gündeminde yer alan depreme dair yeni bir açıklama geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından gelen açıklama ile tüm dikkatler Karadeniz Bölgesi'nde çevrildi. Trabzon, Ordu ve Rize için yapılan uyarılar ile deprem tehlikesinin büyük olduğu alanları paylaştı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından gözler İstanbul'dan Karadeniz'e çevrildi. Bektaş, 3 farklı ilin isimlerini yaptığı paylaşımda büyük harflerle yazarken, deprem uyarısında bulundu. İşte o uyarılar ve açıklamalar...

0x0-son-dakika-elazig-depremi-sonrasi-bolgelerdeki-arama-kurtarma-calismalari-tamamlandi-1580193518924.jpg

"RİZE - ORDU - TRABZON"

Prof. Dr. Osman Bektaş, "RİZE - ORDU - TRABZON" başlığında yaptığı paylaşımda vatandaşa seslendi. Kıyı dolgu alanları ve üzerinde yer alan yerleşim alanlarını işaret etti. Düzensiz oturma eyleminin ve deprem büyütmesi tehlikesinden bahseden uzman isim, 2015 yılından bir örnek ile paylaşımını sonlandırdı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında, "Kıyı dolgu alanları ve üzerlerindeki yerleşim alanları, hava alanları, hastane ve stad gibi yapılar düzensiz oturma ve deprem büyütmesi tehlikesi altındadır. Örnek: 2015 yılında hizmete giren Ordu havalimanı, pist onarımı için 1-12 Kasım arası trafiğe kapatılacak." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN