Prof. Dr. Melih Bulu'dan 'Boğaziçi' tanımı: Türkiye'nin girişimci fabrikasıyız

Prof. Dr. Melih Bulu'dan 'Boğaziçi' tanımı: Türkiye'nin girişimci fabrikasıyız

Seçimlerde AK Parti'den aday adayı olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geleneklere aykırı bir biçimde Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı: Boğaziçi aslında girişimci ruhu kendisiyle içselleştirmiş durumda. Boğaziçi olarak biz kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) tarafından girişimcilik teması ile çevrimiçi düzenlenen Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun (IBPF 2021) açılışında konuştu.

Bulu, kapitalist sistemin merkezinde girişimcilerin olduğunu ve onlar olmadan bu sistemin motivasyonunu sağlamanın pek mümkün olmadığını ve bu sebeple girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini savundu. Bulu, girişimciliğin finansman boyutuna da değinerek, girişimcilik ekosisteminde en zayıf halkanın finansman kısmı olduğunu dile getirdi.

"SERMAYE SAHİPLERİ HALA TAŞA YATIRIM YAPIYOR"

Bulu, Türkiye'de hala girişimcilere yeterli sermaye gelmediğini belirtti ve şöyle devam etti: "Sermaye sahipleri hala taşa toprağa, binaya, inşaata yatırım yapıyorlar. Ama bir türlü potansiyeli çok olan girişimlere yeterince destek vermediklerini görüyorum. Bunu da aşarsak ben Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin önünde hiçbir engel kalmayacağını, dünya çapındaki girişimcilerimizin sayılarının artarak devam edeceğini düşünüyorum."

"BOĞAZİÇİ GİRİŞİMCİ RUHU İÇSELLEŞTİRMİŞ"

Bulu, Boğaziçi Üniversitesi olarak bu konuda öncülük yapacaklarını ve bu tip potansiyel girişimcileri kendi öğrenci ve hocalarının girişimleriyle bir araya getireceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Boğaziçi aslında girişimci ruhu kendisiyle içselleştirmiş durumda. Boğaziçi olarak biz kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz. Şimdiye kadar ülkemizde çıkan 2 Unicorn'un Getir ve Peak Games'in Boğaziçili olması da bize ayrı bir gurur veriyor. Bunlarla beraber irili ufaklı binlerce girişimcinin Boğaziçi ekosisteminden çıkıyor olması bence çok önemli. Biz bunların artarak kalitelerinin daha da yükselerek çıkması için elimizden geleni yapıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN