Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Depremden kaçış yok, tek çare bu' diyerek uyardı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Depremden kaçış yok, tek çare bu' diyerek uyardı!

1999 Marmara Depremi ve Kahramanmaraş depremleri sonrası beklenen farkındalığın hâlâ yetersiz olduğunu belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı binalar konusunda adımlar atılmasının şart olduğunu ifade etti. Batı Anadolu'daki fay hattı hareketliliğinin yeni bir deprem serisinin habercisi olabileceğine dikkat çeken uzman isim, Marmara Bölgesi için her an 7'den büyük bir deprem olabileceği yönündeki uyarısını tekrarladı. Peki, İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte deta

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden (jeolog) Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kocaeli'de katıldığı bir söyleşide ülkenin deprem gerçeğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla fay hatları üzerinde yer aldığını ve bu nedenle deprem riskinin her bölge için geçerli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyük depremler yine olacak ve biz buna hazırlıklı olmak zorundayız" diyerek toplumun dikkatini afetlere karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

1999 DEPREMİNDEN SONRA FARKINDALIK YETERSİZ

Gercekgundem'de yer alan habere göre, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden geçen uzun sürenin ardından bile deprem farkındalığının istenen seviyeye ulaşamadığını belirtti.

Türkiye'nin hiçbir yerinde depremden etkilenmeyecek bir yerleşim yeri olmadığına dikkat çeken uzman, toplumda güçlü bir dayanışma kültürü olmasına rağmen afet bilincinin henüz yeterince gelişmediğini ifade etti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Her küçük sarsıntıda ne yapacağımızı tartışmaya başlıyoruz, bu da afet bilincimizin ne kadar eksik olduğunu gösteriyor" diyerek mevcut durumu özetledi.

DEPREME DAYANIKLI YAPILAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Deprem uzmanı, şehirlerin depreme karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapısal güçlendirmenin ve doğru mühendislik uygulamalarının önemine değindi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, mevcut yasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmadığını, 2023'teki büyük Kahramanmaraş depremlerinin bunun en somut kanıtı olduğunu vurguladı.

Uzman isim, doğru malzeme ve uygun tekniklerle inşa edilen binaların, hatta köy evlerinin bile büyük depremlerde ayakta kalabileceğini söyledi.

sukru-ersoy-son-deprem-aciklamasi
Prof. Dr. Şükrü Ersoy

BATI ANADOLU'DAKİ AKTİVİTELER DİKKAT ÇEKİYOR

Yakın zamanda Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlere de dikkat çeken Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Batı Anadolu'da uzun bir süredir büyük bir deprem yaşanmadığını hatırlatarak, Sındırgı depremlerinin bir başlangıç olabileceği ve bölgede yeni sarsıntıların meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

MARMARA İÇİN KRİTİK UYARI: 7'DEN BÜYÜK DEPREM HER AN OLABİLİR

Söyleşinin en can alıcı bölümü ise Marmara Bölgesi'ne yönelik uyarılar oldu.

Marmara'da 7'den büyük bir depremin her an meydana gelebileceği yönündeki uyarısını yineleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası bir büyük depremin yol açabileceği yıkıma karşı başta İstanbul olmak üzere tüm bölge halkının bireysel olarak da hazırlıklı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN