Putin'den Erdoğan ile orman yangınları teması

Putin'den Erdoğan ile orman yangınları teması

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye'nin güneyindeki orman yangınlarına ilişkin temaslarda bulundu. Putin, Rusya'nın Türkiye'ye yangın söndürme konusunda kapsamlı yardımı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin güneyinde meydana gelen orman yangınlarını görüştüğünü açıkladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin güney bölgelerinde çıkan orman yangınlarının yol açtığı acil durum ele alındı. Bu doğal afetle mücadelede iki ülke arasındaki etkileşimin önemine vurgu yapıldı” ifadelerine yer verildi.

"RUSYA KAPSAMLI YARDIMI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK"

Putin’in Rusya'nın Türkiye'ye yangın söndürme konusunda kapsamlı yardımı sağlamaya devam edeceğini yinelediğine dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan’ın ise ‘sağlanan önemli destek için samimiyetle teşekkür ettiği’ vurgulandı.

Liderler ikili Hükümetlerarası Komisyon toplantısını olumlu olarak değerlendirdi

Putin ve Erdoğan’ın ayrıca dün gerçekleşen Türkiye-Rusya Hükümetlerarası 17. Karma Ekonomik Komisyonu’nun (KEK) toplantı sonuçlarını olumlu olarak değerlendirdiklerinin altı çizildi:

“İkili Hükümetlerarası Komisyonun bir gün önce gerçekleştirdiği toplantının sonuçları hakkında olumlu değerlendirme yapıldı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN