Putin'den Türkiye ziyareti öncesi Esad ile sürpriz temas

Putin'den Türkiye ziyareti öncesi Esad ile sürpriz temas

TürkAkım'ın açılışı için yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek Rusya lideri Putin, Şam'da Esad ile görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye rejimi lideri Beşar Esad'la bir görüştü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmenin Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleştiğini duyurdu.

"ASKERİ YETKİLİLERİN RAPORLARI DİNLENDİ"

Peskov açıklamasında, "Vladimir Putin, havalimanından Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye grubunun karargâhına doğru yola çıktı, Şam'ın caddelerinden geçti. Karargahta Putin'i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı. İki lider, askeri yetkililerin ülkenin çeşitli bölgelerindeki durumla ilgili raporlarını dinledi. Putin, Esad'la görüşmesinde Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik önemli mesafe kat edildiğini belirtti. Putin ayrıca Şam sokaklarında hayatın normale döndüğünün çıplak gözle görülebildiğini söyledi" bilgisine yer verdi.

20-01/07/putin-sam3.jpg

"ESAD TEŞEKKÜR ETTİ"

Esad'ın Putin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi: Suriye Devlet Başkanı, Rusya'nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye’deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esad ayrıca Putin'in ve tüm Rus halkının Noel’ini içtenlikle kutladı.

EMEVİ CAMİİ'Nİ ZİYARET ETTİLER

Rusya lideri Putin, Esad ile birlikte Şam'daki Emevi Camii'ni de ziyaret etti.

20-01/07/emevicami.jpg

PUTİN'DEN 3 YIL SONRA SURİYE ZİYARETİ

Esad'ın iç savaştaki en güçlü müttefiki olan Putin, Suriye'yi 2017'den beri ilk kez ziyaret ediyor. Rusya lideri bu tarihte Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nü ziyaret etmişti.

Putin, TürkAkım'ın açılışı için yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN