Resmi Gazete'de yayımlandı: Bayramda köprü, otoyol ve toplu ulaşım ücretsiz

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bayramda köprü, otoyol ve toplu ulaşım ücretsiz

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı boyunca köprü, otoyol ve toplu ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bayram süresince Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı köprü ve otoyollar ile bazı raylı sistem hatları ve belediyelerin işlettiği toplu ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR 5 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ KULLANILACAK

Karara göre, 5 Haziran 2025 Perşembe günü saat 00.00’dan başlayarak, 9 Haziran 2025 Pazartesi günü saat 24.00’e kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak.

Ancak ücretsiz geçiş uygulamasının yap-işlet-devret modeliyle işletilen otoyol ve köprüleri kapsamadığına dikkat çekildi. Yani Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerden geçişler ücretli olmaya devam edecek.

TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ 4 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ SUNULACAK

6 Haziran 2025 Cuma günü saat 00.00’dan başlayarak, 9 Haziran 2025 Pazartesi günü saat 24.00’e kadar bazı raylı sistem hatları ile belediyeler ve bağlı kuruluşlar tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak sunulacak.

Ücretsiz olacak hatlar arasında Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı da yer alıyor. Ayrıca belediyeler ve onların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen otobüs, metro, tramvay gibi diğer toplu taşıma araçları da bu kapsamda ücretsiz olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN