Reuters: Çavuşoğlu, NATO toplantısında İsveçli kadın mevkidaşına bağırdı

Reuters: Çavuşoğlu, NATO toplantısında İsveçli kadın mevkidaşına bağırdı

Geçtiğimiz hafta Berlin'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Bakan Çavuşoğlu'nun, İsveçli mevkidaşı Linde'ye bağırdığı ve Linde'nin "feminist politikasından rahatsız olduğunu ve duygu sömürüsü yaptığını" söylediği iddia edildi.

Reuters'a konuşan bir NATO diplomatı, 14 Mayıs'ta müttefik ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsveçli mevkidaşı Ann Linde'ye sesini yükselttiğini öne sürdü.

Bir başka diplomat ise "Bizim için tarihi bir andı. Çavuşoğlu, Linde'nin 'feminist politikasından' rahatsız olduğunu ve duygu sömürüsü yaptığını söyledi" dedi. Reuters'a konuşan kaynaklara göre, Berlin'de gerçekleşen toplantı, birçok müttefikin durumu sakinleştirmek için sessiz kalmayı tercih ettiği gergin bir atmosferde geçti.

Reuters'ın görüşlerine başvurduğu bir Türk diplomat ise Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin tutumunu saygılı bir şekilde anlattığını belirterek bu iddiaları reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN