Rize, Ordu ve Trabzon için korkutan uyarı! Bu kez ne sel, ne kar ne de fırtına uyarısı... Tedbirinizi alın

Rize, Ordu ve Trabzon için korkutan uyarı! Bu kez ne sel, ne kar ne de fırtına uyarısı... Tedbirinizi alın

Karadeniz'de bekleyen sinsi tehlikeyi uzman isim paylaştı. Korkutan uyarıda Rize, Ordu ve Trabzon illeri işaret edildi. Bu kez uyarı sel, kar ya da fırtına için gelmedi. Herkes tedbirini alsın. İşte o uyarı...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'de ardı bitmeyen uyarılara Rize, Trabzon ve Ordu'da eklendi. Uzman isim bu 3 ili işaret ederek, tedbirli olunması gerektiğini paylaştı. Bu kez ne sel, ne kar, ne de fırtına uyarısı yapıldı.

RİZE, ORDU VE TRABZON'A UYARI

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni hedef alan uyarıların gündeminde bu kez sel, kar veya fırtına değil deprem yer aldı. Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı paylaşımı duyurdu. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de pek çok sözü geçmeyen bölgede uyarı geldi. Doğu Karadeniz depremlerini konu alan Bektaş, depremin kaynağından uzak mesafede olsa da enerji transferinin faylar üzerinde odaklanmasıyla birlikte yıkıcılığın da artabileceğini öngördü. Bu kapsamda Rize, Ordu ve Trabzon'u işaret eden uyarılarda bulundu.

geel-vkwqaaj-ia.jpg

YIKICILIĞI DAHA FAZLA OLACAK

Trabzon fay hattı üzerinde 2012 yılında meydana gelen depremi hatırlatan Bektaş, 5,6 büyüklüğündeki depremin kırılma doğrultusunda bulunan artçıların enerjisi Trabzon'un üzerine odaklandığını söyledi.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamaların devamında, Kuzeydoğu doğrultusunda Rize, Trabzon ve Ordu fayları ile Kuzeybatı doğrultulu Orta Karadeniz Faylarını işaret ederek, "Üzerindeki uzakta olan depremler bile fokuslama nedeniyle sahil illerinde beklenenden daha fazla yıkıcılık yapabilecektir." ifadelerini kullandı. Bu kapsamda bölge sakinlerinin tedbir alması öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN