Roma İmparatoru Trajan’ın gizemi burada yatıyor! Turistler bu şehre akın ediyor! Trajan’ın büyük bir görkemle yakıldığı kent

Roma İmparatoru Trajan’ın gizemi burada yatıyor! Turistler bu şehre akın ediyor! Trajan’ın büyük bir görkemle yakıldığı kent

Türkiye farklı noktalarında farklı tarihi geçmişleri de içerisinde barındırıyor. Türkiye'nin en çok turist çeken noktaları arasında yer alıyor tarihin kirli yüzünü gözler önüne seriyor. Roma İmparatoru Trajan’ın cenazesinin yakıldığı antik şehir Selinus, tarihi dokusu ile ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Roma İmparatoru Trajan’ın gizemi burada yatıyor, tarihi ve arkeolojik önemi ile yerli ve yabancı tüm turistlerin dikkatini çekiyor. Gazipaşa'da bugün de tarihi dokusuyla ziyaretçileri ağırlamaya devam eden Selinus, Roma İmparatorluğu'nun ihtişamını da gözler önüne seriyor. Roma İmparatorluğu'nun en güçlü ve etkili imparatorlarından biri olan Trajan, döneminde birçok başarıya imza atmış ve en geniş sınırlara ulaşmış Topraklar olarak biliniyor. Ancak hikayesinde yalnızca zaferler değil ilginç detaylarda yer alıyor. Trajan’ın hayata veda ettiği ve son yolculuğuna uğurlandı Selinus, derin izleri de kendisine saklıyor.

TÜRKİYE'NİN TARİHİ KENTİ

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırlarında yer alan bir Antik Kent olarak karşımıza çıkan Selinus, M.Ö. 2. yüzyılda kuruldu. Roma döneminde stratejik bir liman kenti olarak önemli bir yere sahip Selinus, Roma'nın Anadolu'daki gücünü pekiştirmek için önemli bir merkez konumunda bulunuyordu.

selinus-antik-kenti.jpg

Roma İmparatoru Trajan, Dacia seferinden dönerken hastalanmış ve Selinus'ta durmak zorunda kalmıştır. Sağlık durumu hızla kötüleşen İmparator 117 yılında Selinus’ta hayata veda etti. Trajan’ın ölüm haberi Roma İmparatorluğu'nda büyük bir üzüntü yaratırken onun anısına birçok yerde anıtlar bile dikildi.

GÖRKEMLİ BİR CENAZE TÖRENİ DÜZENLEN

Trajan’ın ölümünün ardından büyük bir üzüntü yaşayan Romalılar büyük bir cenaze töreni ile de bu anı ölümsüzleştirdi. Özenli bir şekilde hazırlanan cenaze Selinu’ta görkemli bir tören ile yakıldı. Cenazesine mi yakıldığı yer tarih boyunca önemini korurken bu olay Roma tarihine de adını yazdırdı. Trajan’ın külleri ardından Roma'ya götürülerek Trajan Forumun’daki Anıt Mezara yerleştirildi.

selinus.jpg

Bugünlerde tarihi kentte arkeoloji kızlar ve araştırmalar devam ederken antik kalıntılarla büyük bir geçmişin kapılarını aralıyor. Cenazenin yakıldığı alan ve o döneme ait yapılar dikkat çekerken tarih meraklıları ve Arkeologlar antik şehirde yapılan kazılarla tarihin geçmişini gün yüzüne çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN