Rönesans Rezidans hakkında korkunç iddia: Toplanma alanına çıkarılanlar enkaz altında kaldı

Rönesans Rezidans hakkında korkunç iddia: Toplanma alanına çıkarılanlar enkaz altında kaldı

Türkiye'yi sarsan depremde en fazla hasar alan illerden olan Hatay'daki Rönesans Rezidans'a ilişkin korkunç bir iddia ortaya atıldı. Bölgedeki kaynaklar, ilk depremde yıkılmayan binaların arkasındaki toplanma alanına yüzlerce vatandaşın çıktığını ve ikinci depremde bu yapıların orada bulunan vatandaşların üzerine yıkıldığını ileri sürdü.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 11 ili enkaz altında bıraktı. En fazla hasar gören illerden olan Hatay'daki Rönesans Rezidans'ta çok sayıda can kaybı yaşandı. Rezidans sakinlerinden Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, geçen yıl "Yöneticiye temelin kaydığını söyledim, alay edermişçesine güldü. Komşularıma anlattım, herkes duyarsız kaldı" dedi.

TOPLANMA ALANINDA ÖLDÜLER İDDİASI

Öte yandan söz konusu rezidansla ilgili tüyleri diken diken eden bir iddia ortaya atıldı. Buna göre; Rönesans Rezidans'ta yaşayan yüzlerce vatandaşın sitenin orta yerinde bulunan toplanma alanına çıkarıldığı ve burada beklerken 9 saat sonra gelen 7.6'lık ikinci depreme kurban gittikleri öne sürüldü.

Haberler.com'un haberine göre; ilk depremde yıkılmayan binalar ikinci depremde yıkıldı ve bölgedeki kaynaklar yüzlerce kişinin yıkılan yapıların altında kaldı.

MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, paralarla yurt dışına kaçacağı iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüpheli Coşkun, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN