Enkaz kaldırıldı ama genç kadına hala ulaşılamadı: Rönesans mezarlığı Esra'yı yuttu

Enkaz kaldırıldı ama genç kadına hala ulaşılamadı: Rönesans mezarlığı Esra'yı yuttu

Hatay'da deprem felaketinde 250 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ta yaşayan 8 aylık evli çift Miraç İlgan ve Esra İlhan'dan haber alamayan yakınları çocuklarının bulunması için DNA testi verdi. Damadının cenazesine ulaştıklarını belirten genç kadının babası kızına hala ulaşamadıklarını söyleyerek "Umudumuz bitti. En azından bir dikili taşı olsun. Bu saatten sonra onu istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cennet'ten bir köşe olarak pazarlaması yapılan Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan ve 250 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ta arama-kurtarma çalışmaları tamamlanırken iş makineleri de kaldırıldı. Rönesans Rezidans'ın altıncı katında yaşayan Üsteğmen Miraç İlhan ve eşi Esra İlhan'dan ise depremin meydana geldiği tarihten bu yana haber alınamadı.

6467232.jpg

Esra İlhan'ın Eskişehir'de yaşayan babası Battal Kerzi ve Miraç İlhan'ın Giresun'daki babası Yahya İlhan, çocuklarının bulunabilmesi için 13 Şubat tarihinde DNA testi verdi. Test sonuçlarına göre Miraç İlhan'ın cansız bedeninin enkazdan çıkarıldıktan sonra orada defnedildiği belirlendi. Miraç İlhan'ın cenazesi Giresun'a götürülerek, yeniden toprağa verileceği belirtildi.

EVİ GÜVENLİ DİYE TUTMUŞLAR

Depremin olduğu günden bu yana kızı ve damadına ulaşmak için çabaladıklarını belirten Battal Kerzi, kızı ve damadının güvenliği olduğu için o siteye taşındıklarını söyledi. Kerzi, "İlk günden beri bekliyoruz. Rönesans Rezidans da 6'ncı kat 104 nolu dairede oturuyorlardı. Damadımın cenazesine ulaşıldı ama kızım halen yok, bekliyoruz. DNA testlerini bekliyoruz. İnşallah cenazesine ulaşabiliriz. Gayri umudumuz bitti. Ne diyeyim başka. Orada yaşıyorlardı. Damadım subaydı.

6467224.jpg

'DAMADIMIN CENAZESİ DNA TESTİNDEN ÇIKTI'

Görevi icabı orada bulunuyordu. Allah’a sığınıyoruz. En azından cenazesini bulalım, yeter. Başka bir şey istemiyorum. Damadımın cenazesi DNA testinden çıktı. Dün haberi geldi. Pazartesi günü cenazesi kaldırılacak. Ben de bu akşam oraya gitmeyi düşünüyorum. 20 günden beri ha bugün, ha yarın hastanelerde şurada, burada aradık. Ama yok.

6467227.jpg

Daha halen ulaşamadık. Ev almadılar. Orada kiraya gittiler. Benim kızım her şeyden biraz korkuyordu. O siteyi araştırmış, güvenli diye, güvenliği vardı sitenin oradan tutmuş. Bilemezdik böyle olacağını. Allah herkese yardım etsin. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Çok kötü. 20 gündür benim çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir” ifadelerini kullandı.

‘EN AZINDAN BİR DİKİLİ TAŞI OLSUN’

Perişan durumda olduklarını vurgulayan Battal Kerzi, “Allah razı olsun damadımın kardeşinden. Onun hakkını da ödeyemem. Çok mücadele etti, uğraştı.

6467228.jpg

İnşallah buluruz. En azından bir dikili taşı olsun. Onu istiyoruz bu saatten sonra. Bilmiyorum bundan sonra yaşantım nasıl olur? Daha 8 aylık yeni evlilerdi. Hayalleri vardı. Ama olmadı. Depremden bir hafta önce eşim de oradaydı. Böyle olacağını bilseydik ikisini de alıp gelirdik.

6467231.jpg

Severek evlenmişlerdi. Ama Allah göstermedi. Bütün mutluluklarını 8 aya sığdırdılar. İkisi de birbirlerinin gözünün içine bakıyordu" diye konuştu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN