Ruslar bile oraya akın etti! Kruvaziyerle 1 yılda 17 bin turist o ilçeyi ziyaret etti

Ruslar bile oraya akın etti! Kruvaziyerle 1 yılda 17 bin turist o ilçeyi ziyaret etti

Rus turistler o ilçemize akın akın geldi! 2023 yılında kruvaziyerle 16 bin 974 turist o ilçeyi ziyaret etti! Kruvaziyer turizminde bölgenin birincisi...

Amasra, eşsiz doğal güzellikleri, temiz kumu ve sakin deniziyle ünlü turistik bir ilçe olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2018'de başlatılan "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesi kapsamında hayata geçen mendirek inşaatı ile adını daha geniş kitlelere duyurmaya devam ediyor. İlk kez 3 Ağustos 2022'de 327 yolcusuyla limana yanaşan kruvaziyer "Astoria Grande," bugüne kadar 34 kez Amasra Limanı'na demir attı.

2024'ÜN İLK SEFERİNDE 1082 YOLCU AMASRA'YA GELDİ

kruvaziyer-turizmi-3.jpg

2022'de 9 seferle 5 bin 183 yolcu ve 3 bin 840 mürettebatı ilçeye taşıyan gemi, 2023'te ise 24 seferde 16 bin 974 yolcu ve 10 bin 282 mürettebatı ağırladı. Bu yılın ilk seferinde 1082 yolcu ve 426 mürettebatla Rusya'dan İstanbul üzerinden Amasra Limanı'na ulaşan kruvaziyer, ilçe yetkilileri tarafından karşılandı.

kruvaziyer-turizmi-2.jpg

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İlçe Emniyet Amiri Sevgül Hayal ve diğer ilgililer tarafından karşılanan turistlere, liman çıkışında Rusça broşürler verildi. Turistler, ardından ilçenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek üzere limandan ayrıldı.

KARADENİZ'DE BİRİNCİ SIRADA

kruvaziyer-turizmi-2-1.jpg

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır yaptığı açıklamada, gemiyle ilçeye gelen turistlerin yeni yıla gemide girdiklerini ve şu ana kadar gelen en kalabalık yolcu grubu olduğunu belirtti. Çakır, geçen yılın kruvaziyer turizmi açısından oldukça hareketli geçtiğini ifade ederek, "Kruvaziyer turizmi olarak Karadeniz'de birinci sıradayız. Geçen sene yaklaşık 17 bin yolcu ve 10 bin mürettebat ağırladık. 2024 için planlanan 26 sefer var. Gemi sayısını arttırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda müjdeli haberler paylaşacağız. Amasra ve bölge turizmi için önemli bir adım, biz de gururluyuz.​​​​​​​" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN