Rusya, Eurovision birincisi Türk şarkıcıyı 'aranan suçlu' ilan etti! Hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Rusya, Eurovision birincisi Türk şarkıcıyı 'aranan suçlu' ilan etti! Hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Ukrayna'ya yönelik saldırı ve işgalini sürdüren Rusya'dan tuhaf bir hamel geldi. Rus yetkililer, Eurovision birincisi olan Türk şarkıcı 'aranan suçlular' listesine dahil ederek tutuklanmasını talep etti. İşte detaylar...

Rusya, 2016 yılında Avrupa Şarkı Yarışması'nı (Eurovision) kazanan Kırım Tatar Türkü Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı aranan suçlular listesine aldı. Rus devlet medya kuruluşu TASS'ın haberine göre, tam adı Susana Cemaleddinova olan Kırım Tatarı Jamala, 'cezai suçlamalar nedeniyle arananlar listesinde' eklendi.

TASS, Rusya İçişleri Bakanlığı'nın arama veri tabanına atıfta bulunarak, şarkıcının Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun bir maddesi kapsamında listeye alındığı bildirildi. Askeri kaynaklar ise, Jamala'nın listeye eklenmesini, Rus ordusu hakkında yalan haber yayma vakasıyla ilgili olabileceğini söyledi.

Jamala, 2022 Nisan ayında da 50 yıl süreyle Rusya'ya girişi yasaklanan Ukraynalı sanatçılar listesine eklenmişti.

eurovision-sarkici-jamala-aslen-nereli-turk-mu-2.jpg

"TÜRKİYE'YE MÜLTECİ OLARAK GELECEĞİM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ"

Jamala, 2016 yılında ülkesi Ukrayna'yı Eurovision'da temsil etmiş, Kırım Tatar Türkü ailesinin acı dolu sürgün hikayesini anlattığı '1944' adlı şarkısı, Avrupa'da tam not alıp birinci olmuştu. 40 yaşındaki şarkıcı, 2022 yılında eşi ve iki çocuğuyla İstanbul'a gelip sığınma talep etmişti.

Jamala, yaşadığı süreci şöyle anlatmıştı:

"Türkiye'ye mülteci olarak geleceğim hiç aklıma gelmezdi. Eşim 24 Şubat sabah saat 05.00'te bomba seslerinde uyandırdı ve Kiev üzerinde bomba saldırısı olduğunu söyleyerek uyandırdı. Baştan ne yapacağımı bilemedim. Çok kararsız kaldık.

Çocuklarımı toplayıp sığınaklara indik. Sonrası iki kez tekrar siren uyarısı geldi ve biz tekrar sığınaklara inmek zorunda kaldık. Akşam saatlerine doğru biz anladık ki tüm Ukrayna kuşatılmış ve her taraftar farklı şehirlerde bombalar sesi duyuluyor. Biz, Kiev'i terk etmek zorunda kaldık. Batı Ukrayna bölgesine kaçmak zorunda kaldık."

eurovision-sarkici-jamala-aslen-nereli-turk-mu-1.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN