Sabiha Gökçen Havalimanı’nda planlanan uçuş rotalarında yaşanan aksaklıklar, yüzlerce yolcuyu terminalde beklemek zorunda bıraktı. Pegasus Havayolları ve AJet’e ait Şanlıurfa, Kars ve Diyarbakır uçuşlarının art arda iptal edilmesiyle bilet satış noktalarında uzun kuyruklar oluştu. İptal kararının ardından haklarını arayan yolcular, sistemdeki aksaklıklar ve iletişim eksikliği nedeniyle yetkililere tepki gösterdi.
PEGASUS VE AJET SEFERLERİ DURDURULDU
Havalimanında özellikle Şanlıurfa, Kars ve Diyarbakır yönüne gidecek olan yolcular, erteleme haberlerinin ardından gelen iptal kararıyla sarsıldı. Pegasus Havayolları’na ait 17.30 Şanlıurfa uçuşunun rötar sonrası iptal edildiği duyuruldu. Ardından 18.35 Kars, 18.40 Diyarbakır ve gece 23.00’deki Diyarbakır uçuşlarının tamamı iptal edildi. Benzer bir durum AJet firmasında da yaşanırken, 20.30 kalkışlı Diyarbakır uçuşunun iptal edildiği bildirildi.
İptal sebebi olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sisli hava durumu gösterildi.
İKRAM HAKKI SKANDALI: "KODLAR KULLANILDI" İDDİASI
İptal edilen ve sarkan uçuşlar nedeniyle Pegasus tarafından yolculara ikram hakkı tanımlandığı açıklandı. Ancak terminaldeki ikram noktalarına giden vatandaşlar, sistem hatasıyla karşılaştı. Yemek hakkını kullanmak isteyen yolculara "kodların halihazırda kullanılmış olduğu" söylenmesi üzerine gerginlik bir kat daha arttı.

BİLET SATIŞ NOKTALARINDA GERGİN BEKLEYİŞ
Uçuşlarının tamamen iptal edildiğini öğrenen yolcular, yeni bilet talebi ve iade işlemleri için Pegasus bilet satış noktalarına akın etti. Terminal içerisinde oluşan aşırı yoğunluk ve işlemlerin yavaş ilerlemesi nedeniyle yolcular arasında ve personelle olan diyaloglarda zaman zaman arbedeye varan gerginlikler yaşandı. Mağdur olan vatandaşlar, geceyi havalimanında geçirmek zorunda kalırken yetkililerden çözüm bekliyor.

