Sadettin Tantan 'Hizbullah'la tabii ki bağı var' diyerek cevap verdi: Bahçeli tüm yaşananlara şahit

Sadettin Tantan 'Hizbullah'la tabii ki bağı var' diyerek cevap verdi: Bahçeli tüm yaşananlara şahit

MHP lideri Bahçeli'nin HÜDA PAR'ın terörle ilişkisi olmadığı ve konuyla ilgili dönemin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'a 'açıklama yapması boynunun borcudur' demesi üzerine Tantan'dan açıklama geldi. Tantan, "HÜDA-PAR’la Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır.57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil" ifadelerini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle eleştirilen HÜDA-PAR'ın terörle ilgisi olmadığını belirtirken Hizbullah'a yönelik operasyonarın yapıldığı dönemde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Sadettin Tantan'a da açıklama yapması çağrısında bulundu.

Daha önce yaptığı açıklamada kendi dönemlerinde 'bitirildiğini' söylediği Hizbullah'ın AK Parti döneminde yeniden 'dirildiğini' iddia eden Tantan, Bahçeli'nin bu çağrısının ardından Sözcü TV'ye bağlandı. Tantan, Bahçeli'ye yönelik şu ifadeleri kullandı:

'BAHÇELİ TÜM YAŞANANLARA ŞAHİT'

"HÜDA-PAR’la Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır. İsimleri tek tek saymaya gerek yoktur. 57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil. HÜDA-PAR’ın alt yapısının kimlerden oluştuğunu gazetelerde, televizyonlardan bir bir saydık. Paraların kimden geldiği biliniyor. Oradaki faaliyetleri nasıl ortaya çıkardığımızı yakinen takip eden bir isim Bahçeli. İnanarak söylediğini düşünmüyorum yeniden parlamentoya girebilme kaygısıyla söylediğini düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN