HÜDA PAR'ın parti programı tartışılıyor: Karma eğitimden vazgeçilmeli kadın için öncelik evi olmalı

HÜDA PAR'ın parti programı tartışılıyor: Karma eğitimden vazgeçilmeli kadın için öncelik evi olmalı

Seçime AK Parti listesinden girecek olan HÜDA PAR'ın parti programı dikkat çekmeye devam ediyor. “Karma eğitimden vazgeçilmeli. Kadın için öncelik evi olmalı” denilen parti programında tartışma yaratan kadınlara ilişkin kısmı şöyle: "Kadın ile erkek arasında çalışma hakkı noktasında bir ayırım yoktur. Ancak geçim yükümlülüğünü erkeğin yüklenmesi, kadın için çalışmada tabii önceliğin evi olması gerektiğine inanmaktayız."

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan ve seçimlere AK Parti listesinden girecek olan HÜDA PAR’ın parti programındaki gerici görüşler bir kez daha gündeme geldi.

Kısa Dalga'nın T24'ün aktardığına göre seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleyen, Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’ın parti programındaki çağdaşlık dışı görüşleri; laik eğitimi, kadın ve insan haklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısını hedef alıyor.

Parti programındaki tartışma yaratan bazı maddeler şöyle:

*Karma eğitimden vazgeçilmeli: "Zorunlu karma eğitimden vazgeçilmeli, isteyen aileler çocuklarını yüksek öğrenim dâhil eğitimin her kademesinde erkek veya kız okullarında okutabilmelidir."

*Kadın için öncelik evi olmalı: "Kadın ile erkek arasında çalışma hakkı noktasında bir ayırım yoktur. Ancak erkek ve kadının gerek ailedeki gerekse toplumdaki konumları ve fizyolojik özellikleri dikkate alındığında, konum ve özelliklerine uygun iş sahalarının bulunması gerekir. Bunun yanında geçim yükümlülüğünü erkeğin yüklenmesi, kadın için çalışmada tabii önceliğin evi olması gerektiğine inanmaktayız."

*Zina suç olarak tanımlanmalı: "Toplumun ve neslin selameti için seküler anlayışın dayatmalarının sonucu suç olmaktan çıkarılan zina, yeniden suç olarak tanımlanmalıdır. Çünkü zinanın yasaklanması kişinin nesil emniyetini korumaya yönelik bir insan hakkıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN