Hizbullah'ın öldürdüğü Konca Kuriş'in ağabeyinden 'HÜDA PAR' yorumu: Kanımız donarak izliyoruz

Hizbullah'ın öldürdüğü Konca Kuriş'in ağabeyinden 'HÜDA PAR' yorumu: Kanımız donarak izliyoruz

Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA PAR'ın, Hizbullah terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiası tartışılırken, örgüt tarafından kaçırılıp öldürülen yazar Konca Kuriş'in ağabeyi Mehmet Genç, "HÜDA PAR’ın bir katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunlarla ittifak yapmayı kanımız donarak izliyoruz, doğru bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

Hizbullah terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddia edilen ve genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Türkiye Cumhuriyeti’ne göre Hizbullah terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" dediği Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR), Cumhur İttifakı'na katılmasının yankıları sürüyor. HÜDA PAR ile ilgili tepkiler ve soru işaretleri sürerken, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Hizbullah tarafından evinin önünden kaçırılıp öldürülen İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş'in ağabeyi Mehmet Genç'le görüşmesini köşesine taşıdı.

'HÜDA PAR BİR KATLİAM ÖRGÜTÜ'

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılması için "Bizim kanımıza dokundu" diyen Genç, "Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Hüseyin Velioğlu işin tepesiydi. Velioğlu’nu ölü ele geçirdiler, Gümüş ve Tutar’ı tutukladılar, 2011’de serbest bıraktılar. Davul zurnayla kaçtılar. Ondan sonra bu kişi (Gümüş) HÜDA PAR’ı kurdu. HÜDA PAR’ın bir katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunların legal vaziyete geçmesi şartlar gerektirdiği için. Bunlarla ittifak yapmayı kanımız donarak izliyoruz, doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ SÖYLEDİĞİNE İNANIYORSA ŞAŞARIM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hizbullah terör örgütü ile HÜDA PAR arasındaki berrak bir ilişkiye ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir" sözlerine de cevap veren Mehmet Genç, "Bu söylediğine inanıyorsa vicdanı bunun hesabını kendisine sorar. Devlette adalet olmayınca bireylerin vicdanına sormaktan başka çare kalmıyor. Kendisi buna inanıyorsa şaşarım yani. Bu kadar berrak bir konu… Politikacıların bir kısmının karakteri maalesef hak üzere değil. Vicdanları elveriyor mu böyle laf etmeye?" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN