Sadullah Ergin, Demirtaş’ı doğruladı

Sadullah Ergin, Demirtaş’ı doğruladı

Halkların Demokratik Partisi HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani Davası'nda sarf ettiği sözlerle ilgili dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açıklamalarda bulundu. Demirtaş’ın çözüm süreci ile ilgili sözlerini doğrulayan Ergin, çözüm süreci döneminde başbakan ve bakanlar düzeyinde görüşmelerin olduğunu söyledi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çözüm sürecinin sabote edildiğini söyledi. Ergin, HDP’li yöneticilerin yargılanmasına dair de konuştu.

Demirtaş’ın “Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin çözüm süreci başladığında Abdullah Öcalan’ın iki mektubunun Erdoğan’ın elinde olduğunu söyledi. Süreç devam ederken Sincan Cezaevi’nde açlık grevindeki HDP yöneticilerini ziyaret etti” sözlerine yanıt veren Ergin, Demirtaş’ın sözlerinin doğru olduğunu belirterek, “Birtakım mesajlar, birtakım görüşmeler yapılmıştır. Bu başbakan düzeyinde, bakanlar düzeyinde olmuştur. Güvenlik Müsteşarlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanları düzeyinde olmuştur” diye konuştu.

‘SABOTE EDİLDİ’

Medyacope’den Ferit Aslan'a konuşan Ergin, sürecin çalışmalarının yapıldığı dönemde akil insanların Türkiye’nin dört bir yanına gittiğini söyledi ve sorunun çözümü için halka bir araya geldiğini belirtti. Ergin, çalışmaların sabote edildiğini belirterek, “O dönemde toplumsal destek çok yükseldi. Çözüm sürecine yüzde 70’lere varan toplum desteği oluştu. Bu çok kıymetliydi. Toplumun içine yayılmış nifak tohumları, bu defa sevgiye, kardeşliğe dönüşmeye başlamıştı. Ama sabote girişimleri rağbet gördü ve süreç neticelendirilemedi, olumlu sonuçlandırılamadı” ifadelerini kullandı.

‘YARGILAMA YAPILACAKSA HERKES YARGILANMALI’

Parlamentoda bu çalışmaları yapanlarla ilgili belli hukuki korumalar getiren yasanın çıkarıldığı aktaran Ergin, daha sonra bu çalışmaların içerisinde olan insanların belli noktalarda takibata uğradığını dile getirdi. Ergin, “Bu takibat yapılacaksa, bu çalışmaların içerisinde olanların tamamı, başbakanından, bakanına, bürokratına hep beraber yargılanmalı. O çalışmadan ayrı, başka eylemler varsa onun yargılaması ayrı bir konudur. Ama sadece çözüm süreci faaliyetleri içerisinde yapılan çalışmalara dönük bir yargılama varsa bu tek taraflı olmaz” dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN