Sağlık çalışanına şiddete tepki gösterdi: "Önlem almak için daha ne kadar bekleyeceksiniz?"

Sağlık çalışanına şiddete tepki gösterdi: "Önlem almak için daha ne kadar bekleyeceksiniz?"

CHP’li Ali Fazıl Kasap, Ankara'da ortopedi asistanı Doktor Ertan İskender'in elinden ve belinden bıçakla yaralanmasına tepki gösterdi. Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "önlem almak için daha ne kadar bekleyeceksiniz?" diye sordu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi CHP’li Ali Fazıl Kasap, Ankara'da ortopedi asistanı Doktor Ertan İskender'in elinden ve belinden bıçakla yaralanmasına tepki gösterdi. Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "önlem almak için daha ne kadar bekleyeceksiniz?" diye sordu.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi asistanı Ertan İskender’in poliklinikte çalışırken bir hastası tarafından elinden ve belinden bıçakla yaralanmasını kınadı.

Kasap, "İskender’in bir daha mesleğini yapamayacağının söylendiğini" anımsatırken, Bakan Koca'ya, "önlem almak için daha ne kadar bekleyeceksiniz?" sorusunu yöneltti. Kasap ayrıca, "Covid-19'un meslek hastalığı sayılması gerektiğini de" vurguladı.

"MEVCUT CEZALARLA ÇÖZÜM BULMAK İMKANSIZ"

Kasap, "Sağlıkta şiddet olgusuna, sadece mevcut cezalarla çözüm bulabilmenin imkansız olduğunu" söylerken şöyle konuştu:

"Polikliniklerde ya da acil girişlerde muhakkak hasta ve hasta yakınının T.C. kimlik numarası kontrol edilerek daha önceden sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddet olayına karışan kişinin önceden belirlenmesi ve buna göre yüksek güvenlik önlemlerinin arttırılacağı bir sistemin geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’nin, Medula Sistemi gibi tüm hastanelerde tek bir program altında faaliyet vermesinin sağlanması, bilgi akışının hızlanması gerekiyor."

NE OLMUŞTU?

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik bölümünde meydana gelen olayda hasta Bayram Nargüner, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender'e bıçakla saldırmıştı. Doktor İskender, saldırıda sırtının sağ bölümünden ve sağ elinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. İskender, hastanenin acil servisinde ilk tedavisi yapıldıktan sonra ameliyata alınmıştı. Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine götürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN