Sağlık emekçilerin sağlıksız beslenmesine CHP'den tepki: Halk sağlığı sorunu

Sağlık emekçilerin sağlıksız beslenmesine CHP'den tepki: Halk sağlığı sorunu

CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, sağlık emekçilerinin sağlıksız beslenme koşullarına dikkat çekerek önemli bir halk sağlığı sorununu gündeme getirdi. SES tarafından yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının hastane yemekhanelerindeki hizmetlerden memnun olmadığını ortaya koydu.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, sağlık emekçilerinin sağlıksız beslenme koşullarına dikkat çekerek önemli bir halk sağlığı sorununu gündeme getirdi. KESK Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının hastane yemekhanelerindeki hizmetlerden memnun olmadığını ortaya koydu.

Dr. İlgezdi, anket sonuçlarına dayanarak, sağlık emekçilerinin yetersiz ve sağlıksız beslenmesinin sadece bireysel bir sorun olmadığını, aynı zamanda toplum sağlığını da tehdit ettiğini belirtti. 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarının, sağlıksız koşullarda ve yetersiz besinlerle çalışmak zorunda bırakılması kabul edilemez bir durum olarak değerlendirildi.

'SAĞLIKSIZ VE HİJYENİK OLMAYAN YEMEKLER YİYORLAR'

Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu, hastane yemeklerinin sağlıksız, yetersiz ve hijyenik olmadığını belirtti. Yemeklerde yabancı cisimlere rastlanması, hijyen konusundaki endişeleri daha da artırıyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının yemekhane hizmetlerinden uzaklaşmasına ve dışarıdan veya evden yemek getirmelerine neden oluyor.

Dr. İlgezdi, sağlıklı beslenmenin sağlık çalışanlarının performansı ve motivasyonu üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, hükümeti bu konuda acil önlem almaya çağırdı. Sağlık emekçilerinin sağlığına ve beslenme hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İlgezdi, hastane yemekhanelerindeki hizmetlerin iyileştirilmesi ve sağlıklı beslenme seçeneklerinin sunulması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN