Şaibeli 'Gıda Dedektifi' gözaltına alındı, serbest kalınca polise savcıya teşekkür etti

Şaibeli 'Gıda Dedektifi' gözaltına alındı, serbest kalınca polise savcıya teşekkür etti

Gıda güvenliği ve sağlıklı tüketim konularında spekülatif paylaşımlarıyla bilinen 'Gıda Dedektifi' isimli hesabın sahibi Musa Özsoy, yeni bir suç duyurusu üzerine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Özsoy'un serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisine nazik davranan polis memurlarına ve savcıya teşekkür ettiği görüldü.

Türkiye’de gıda sektörüne yönelik herhangi bir bilgi ve birikimi olmadan sosyal medyada yanıltıcı paylaşımlar yapan ve aktardığı bilgiler uzmanların tepkisini çeken 'Gıda Dedektifi isimli sayfanın sahibi Musa Özsoy, hakkında Yıldız Holding tarafından yapılan suç duyurusu kapsamında gözaltına alındı. Özsoy ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"Gıda Dedektifi" hesabı, Türkiye'deki sosyal medyada gıda ürünleriyle ilgili paylaşımlarıyla tanınırken, bu paylaşımların hiçbir bilimsel dayanağı ve yeterliliği olmaksızın yapıldığı eleştirileri de beraberinde getiriyor. Musa Özsoy'un gıda üzerine herhangi bir eğitimi olmadığı, ancak Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarını tehdit eder nitelikte içerikler paylaşarak kamuoyunu yanılttığı biliniyor. Özsoy daha önce de benzer şikayetlerle gözaltına alınmıştı.

Musa Özsoy'un Yıldız Holding tarafından yapılan suç duyurusu kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Musa Özsoy savcılıkta ifade verdikten sonra serbest kaldı. Özsoy, serbest kalmasının ardından savcıya ve polise sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti.

PİYASADAN PARA TOPLAMAYA HAZIRLANIYORDU

Özsoy'un "Gıda Dedektifi" hesabını bir şirkete dönüştürme ve kitle fonlaması yoluyla halktan 8 milyon lira toplama girişimi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından engellendi. Bu durum, Özsoy'un girişimlerinin yalnızca bilgilendirme amacı gütmekten öte, maddi kazanç sağlama niyetinde olduğu şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bazı ürünleri para karşılığında övücü paylaşımlar yaparak örtülü reklam yaptığı suçlamaları da Özsoy'un üzerindeki tartışmaları artıran diğer bir faktör.

PAYLAŞIMLARI TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK

Gıda mühendisliği gibi kritik ve uzmanlık gerektiren bir alanda, mesleki yeterliliği olmadan yapılan paylaşımların, toplum sağlığı açısından risk teşkil ettiği ve yanlış bilgilendirme yaparak tüketici tercihlerini olumsuz etkileyebileceği konusunda meslek örgütlerinden de eleştiriler gelmektedir.

PROF. DR. BİR'DEN SERT TEPKİ: ARSIZLIĞIN BÖYLESİ PES

Özsoy'un yaptıkları iletişim uzmanı Prof. Dr. Ali Atıf Bir'i de isyan ettirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Özsoy'un bazı gıda şirketlerini hedef alan girişimlerini eleştiren Bir, "Edepsizliğin bu kadarı fazla! Mahkum olduğu suçu tekrarlıyor, çağrıya defalarca icabet etmediği için, göz altına alınıp yine ifadesi alınıyor. Büyük olasılıkla tekrar mahkum olacak. Aynaya bakacağına, edep takınacağına kanundan şikayet ediyor. Arsızlığın böylesi, pes!" diyerek tepki gösterdi.

1-007.jpg
Prof. Dr. Ali Atıf Bir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN