Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi alacak | Doçent, doktor, profesör kadro başvurusu (Şubat 2019)

Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi alacak | Doçent, doktor, profesör kadro başvurusu (Şubat 2019)

Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi alacak. Öğretim üyesi başvuru şartları neler, kimler hangi kadrolara başvurabilir? Samsun Üniversitesi 45 öğretim görevlisinin kaçı doçent, profesör ve doktor kadrolarında olacak? Akademik ilanda , ilana başvuru ve başvuru son günü tarihleri de belirtildi. 8 Şubat tarihinde başlayan başvuru süreci 22 Şubat tarihinde son bulacak. Başvuru şartları ve Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi yapılacak bölümlerin listesi haberimizde.

Samsun Üniversitesi akademik ilan başvuru şartları belli oldu. 45 öğretim üyesi alınacağının duyurulduğu ilana başvurular 8 Şubat 2019 tarihinde başladı. İlana son başvuru tarihi, ilan başlangıç tarihinden itibaren 15 gün boyunca devam edecek. Kaç doçent, kaç profesör kaç doktor kadrosu tahsis edilecek? İşte detaylar...

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ 45 ÖĞRETİM ÜYESİ ALACAK | BAŞVURU ŞARTLARI

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmenliğinin ilgili maddelerine göre profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacak olup, adayların kamu hizmetine girmede aranan genel şartlara sahip olması gerekmekledir.

Adayların özgeçmiş ve yayın listeleri ile birlikte bilimsel çalışmalarını (makale, tez, kitap vb.) kapsayan dosyalarını profesörler için 6 takım; doçent ve doktor öğretim üyeleri için 4 takım dosyalan ilanın *Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde aşağıda belirtilen belceler ile birlikte başvuru adresine teslim etmeleri gerekmektedir.

İLANA BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Yukarıdaki bağlantıya tılayarak 45 öğretim üyesi kadrosunun hangi alan ve ünvanlar için açıldığını görebilirsiniz. 

ÖĞRETİM ÜYESİ KİMDİR, GÖREVLERİ NEDİR?

Öğretim üyesi; üniversitelerde kadrolu çalışan, doçent ya da profesör gibi unvanlara sahip olan akademik personeldir. Öğretim üyeleri, YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tarafından denetlenen üniversite, yüksekokul ya da enstitü gibi kurumlarda çalışabilir.

Öğretim Üyelerinin Sorumlulukları Nelerdir?

Öğretim üyeleri; öğrenci yetiştirmek ya da akademik çalışmalar yapmak gibi farklı görevlere sahiptir. Genellikle üniversitelerin alanlarıyla ilgili kollarında faaliyet gösteren öğretim üyelerinin yerine getirmesi gereken sorumluluklar şöyle sıralanır;

 - Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yetiştirilmesi sürecinde çalışmak,
 - İnteraktif bir ortam sağlamak ve öğrenmeyi kolay hale getirmek,
 - Alanı ile ilgili akademik faaliyetlerde bulunmak,
 - Tez, proje ve sanatta yeterlik gibi farklı süreçlere danışmanlık yapmak,
 - Sempozyum, kongre ve panellere katılmak,
 - Hakemli dergiler için araştırmalar yapmak

Kimler Öğretim Üyesi Olabilir?

Öğretim üyesi olmak isteyen kişilerin izlemesi gereken adımlar şöyle sıralanabilir;
Üniversitelerden lisans derecesi ile mezun olmak,
ALES’e (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) katılmak ve başvurulacak alanın baraj puanını geçmek,
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil) gibi sınavlardan başvurulacak alanın baraj puanını geçmek,
Doktora, sanatta yeterlik ya da tıpta uzmanlık gibi süreçleri tamamlamak,
Açılan kontenjanlara başvurmak ve öğretim üyesi olarak işe başlamak.
Tabii ki öğretim üyeliği süreci burada da bitmiyor. Tüm bunlar dışında doçent ya da profesör gibi unvanları almak için hakemli dergilerde makale yayımlamak ya da yapılan çalışmalar ile atıf almak gerekiyor.

Öğretim Üyesinde Bulunması Gereken Nitelikler Nelerdir?

Hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmek, öğretim üyesinden beklenen en önemli nitelik olarak gösterilir. Bunun dışında öğretim üyelerinden beklenen nitelikler şöyle sıralanır;

İyi derecede yabancı dil bilmek,
Farklı fikirlere açık olmak,
Akademik gelişmeleri takip etmek,
Araştırmalara katılımak.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ İLE ÖĞRETİM ÜYESİ ARASINDAKİ FARKLAR

 - Öğretim görevlileri ders verebilen ve uygulama yaptırabilen kişilerdir, Araştırma görevlileri ise ders veremezler.
 - Araştırma görevlileri bir ve birçok konu üzerinde araştırma yapabilirler.
 - Öğretim görevlisi olabilmek için yüksek lisans yapmış olmak veya 10 yıllık tecrübeli olmak şartı aranır.
 - Öğretim görevlisinin doktora yapması ve bilimsel yayın yapması zorunlu değildir.
 - Öğretim görevlileri aynı zamanda başka bir resmi görev almış olabilir veya serbest meslek ile uğraşabilir. Araştırma görevlileri başka herhangi bir işte çalışamazlar.
 - Araştırma görevlileri asaletlerinin onanmasından itibaren 4 yıl içinde uzmanlıklarını ve altı yıl içinde dokrotalarını vermek zorundadırlar
 - Araştırma görevlileri yanlarında çalıştıkları Prof. ve Doçentlerin çalışmalarında yardımcı bulunmak ve kendilerine verilecek işleri yapmakla yükümlüdürler.
 - Yardımcı Doçent unvanını elde etmek için doktora yapmak gerekir.

Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi alacak. Öğretim üyesi başvuru şartları neler, kimler hangi kadrolara başvurabilir? Samsun Üniversitesi 45 öğretim görevlisinin kaçı doçent, profesör ve doktor kadrolarında olacak? Akademik ilanda , ilana başvuru ve başvuru son günü tarihleri de belirtildi. 8 Şubat tarihinde başlayan başvuru süreci 22 Şubat tarihinde son bulacak. Başvuru şartları ve Samsun Üniversitesi 45 öğretim üyesi yapılacak bölümlerin listesi haberimizde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN