Sarıgül'den başörtüsü için 'referandum' yorumu

Sarıgül'den başörtüsü için 'referandum' yorumu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsüyle ilgili referandum teklifine ilişkin, "Başörtüsünü siz takacak değilsiniz. Referandumda sadece kadınlar oy versin" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ordunun, siyasi tartışmaların hedefi yapılmaması gerektiğinin altını çizen Sarıgül, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddialarını kınadı. Mustafa Sarıgül, "Dünyanın sicili en temiz ve en merhametli ordusu Türk ordusudur." dedi.

'OTURDUKLARI KOLTUKLARI CUMHURİYET'E BORÇLULAR'

TDP Genel Başkanı Sarıgül, geçen hafta Cumhuriyet'i hedef alan bir konuşmanın da basına yansıdığını belirterek, bu kişilerin, Anayasa'nın ilk dört maddesini içlerine sindiremediklerini savundu.

Sarıgül, "Ama şunu unutmasınlar. Oturdukları koltukları Cumhuriyet'e borçlular. Ben şoför Hakkı'nın oğluyum. Erzincan'ın bir köyünde iki göz odalı bir evde doğdum. Cumhuriyet sayesinde 30 yaşında milletvekili oldum. Cumhuriyet sayesinde belediye başkanı oldum." diye konuştu.

Sarıgül, Atatürk ve Cumhuriyet'e bağlı her vatandaşı 29 Ekim'de Anıtkabir'e çağırdı.

'REFERANDUMDA SADECE KADINLAR OY VERSİN'

Başörtüsüne ilişkin yasal veya anayasal düzenleme yapılması ve gerekirse referanduma gidilmesi tekliflerini de değerlendiren Sarıgül, bu kararı kadınların vermesi, referandumda sadece kadınların oy kullanması gerektiğini dile getirerek, "Erkekler, başörtüsünden elinizi çekin. Başörtüsünü siz takacak değilsiniz." ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül, mahkumlar için "af" çağrısını da tekrarlayarak, af meselesine siyasi değil, vicdani açıdan baktıklarını söyledi.

Hükümetin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yaptığı çalışmayı da anımsatan Mustafa Sarıgül, EYT'lilere hakları tam olarak verilmezse iktidara geldiklerinde bu hakları eksiksiz vereceklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN