Gelecek Partili Çelenk'ten Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' desteği: Oy toplamaya çalışmıyor

Gelecek Partili Çelenk'ten Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' desteği: Oy toplamaya çalışmıyor

Davutoğlu'nun başdanışmanı yazar Tarık Çelenk, son günlerin en çok konuşulan konusu olan başörtüsü meselesi üzerine değerlendirmelerde bulunarak Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuyla ilgili çıkışı hakkında,"Kılıçdaroğlu bu çıkışıyla kendine oy toplamaya çalışmıyor, muhafazakar seçmenle iyi iletişim kurabilecek olan Gelecek, DEVA ve kısmen İYİ Parti’nin üzerindeki seçmen baskısını kaldırıyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Gelecek Partisi’ne katılan ve Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığını yapan yazar Tarık Çelenk, gazeteci ve yazar Tuba Emlek’in moderatörlüğünde düzenlenen bir panelde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelenk buradaki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına destek vererek şunları söyledi: “Başörtüsü hamlesinin zamanı eleştirilebilir ancak, Kılıçdaroğlu başörtüsü çıkışıyla kendine oy toplamaya çalışmıyor, muhafazakar seçmenle iyi iletişim kurabilecek olan Gelecek, DEVA ve kısmen İYİ Parti’nin üzerindeki seçmen baskısını kaldırıyor. Çünkü muhafazakar seçmen karşı mahalledeki ‘öfke’ var oldukça kabuğundan çıkmayacak” diye konuştu.

Türkiye’deki güven ve kutuplaşma sorununu değerlendiren Çelenk, kutuplaşmanın son 20 yıldır gittikçe arttığını, mevcut siyasetin de bu kutuplaşmayı körüklediğini söyledi.

"MEVCUT SİYASET KUTUPLAŞMAYI KÖRÜKLÜYOR"

Çelenk, “ İnsanlar güveni sadece destekledikleri siyasi partilerden bekliyor. Bu şekilde ortak gelecek oluşturulamaz. Mevcut siyaset kutuplaşmayı körüklüyor. Birinin kahraman dediğine öteki hain gözüyle bakıyor. Kutuplaşma hep vardı ama son 20 yılda daha çok derinleşti. Hainlerin ve kahramanların olmadığı bir dünyaya hepimizin ihtiyacı var” diye konuştu.

CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINA YENİ BİR VİZYON

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yeni bir vizyon sunulması gerektiğine işaret eden Çelenk, “Parti ve yargı devletle iç içe geçti. Eğer yeni bir ikinci yüzyıl inşa edilecekse milliyetçiliğe, laikliğe, özgürlüğe, demokrasiye yeni bir vizyon getirilmesi lazım. Vatanını gerçekten seven bir milliyetçinin bu ülkenin gerçek sorunlarıyla, Kürt sorunuyla yüzleşebilmesi gerekir.” dedi.

‘DAVUTOĞLU TÜRK SAĞINI DÖNÜŞTÜRECEK GÜÇTE’

Çelenk, son olarak sözlerini söyle sürdürdü: “Türk sağı hem devlettir hem de çok ciddi bir mahalledir. Bu dönüştürülemeden demokrasi sağlanamaz. Bunu dönüştürecek olanlar mahalle dışındakiler değil, mahalle içinde yetişen insanlar. O açıdan Davutoğlu’na önem atfediyorum. Bu mahalleyi dönüştürebilecek güçte. Ancak o da her sağ aydının yapması gerektiği gibi geçmişle yüzleşmeli. Davutoğlu’na gerçek bir başbakanlık yapabilme imkanı verilmedi. Türk muhafazakar siyasetinin dönüşümü için Davutoğlu gibi bir teorisyene ihtiyacı var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN