Sarıgül'den cezaevi önünde af çağrısı: Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz

Sarıgül'den cezaevi önünde af çağrısı: Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül gittiği Kırıkkale F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde af çağrısı yaptı. Sarıgül, "Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Sarıgül, Kırıkkale F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde açıklama yaptı. Sarıgül, 9 Nisan'dan bu yana hükümlü ve tutuklular için af çağrısında bulunduğunu belirtti.

ÇOCUKLAR İÇİN AFFET TÜRKİYE’M

"Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz" diyen Sarıgül, "Pandemi koşulları münasebetiyle acele yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı konular oldu. Pandemi koşulları nedeniyle çeklerini ve senetlerini ödeyemeyen binlerce esnafımız oldu. Özellikle cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuk var. Annelerini, babalarını göremeyen evlatlarımız var. Bizim devletimiz; vicdanlı, merhametli ve şefkatli devlettir. Bu nedenle anneler için babalar için ve çocuklar için affet Türkiye’m. Bütün siyasi partilere çağrım; 'Af çıkarsa bana kaç oy getirir, af çıkarsa bizim durumumuz ne olur', biz bunlarla meşgul değiliz. TDP olarak af çağrımız kesinlikle ve kesinlikle siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır. Bu vicdani çağrıya bütün siyasi partilerin uyacağına inanıyorum. Bu noktada MHP'nin attığı adımları çok saygıdeğer buluyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun af ile ilgili sözlerini çok değerli buluyorum" diye konuştu.

KONUŞMA ÜSLUBUMUZU DEĞİŞTİRELİM

Sarıgül, Meclis'te yaşanan gerginliğe de değinerek, "Devletimizin bakanlarına karşı siyasi partilerin genel başkanlarına karşı tabii ki eleştiri ve öz eleştiri olacaktır. Ama, Türkiye Değişim Partisi olarak eleştirinin öz eleştirinin nezaketi olması lazım. Bütün siyasi partilere çağrımız, lütfen konuşma üslubumuzu değiştirelim. Siyasete nezaketi, zarafeti, kaliteyi getirelim" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından, Kırıkkale kent merkezindeki Zafer Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Sarıgül, gençlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN