Sarıyer'deki kilise saldırısında öldürülen kişinin yakınları konuştu: Temiz bir insandı, hafif zihinsel engelliydi

Sarıyer'deki kilise saldırısında öldürülen kişinin yakınları konuştu: Temiz bir insandı, hafif zihinsel engelliydi

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesinde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda C.T. isimli vatandaş hayatını kaybetti. C.T.'nin yeğeni Çağın Cihan, "Hiçbir şekilde politikayla hiçbir kişiyle kötü bir şey yapmadı. Oraya sadece ziyarete geldi ve tesadüfen ona denk geldi. Emekliydi, hafif zihinsel engelliydi." diye konuştu. C.T.'nin dayısı Kazım Aydemir ise, "Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı." dedi.

Sarıyer'de öğlen saatlerinde maskeli iki kişi tarafından Santa Maria Kilisesine pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda C.T. isimli vatandaş hayatını kaybetti. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken olayla ilgili soruşturma ve saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

12.jpg

'TEMİZ, ÇOK İYİ BİR İNSANDI'

Saldırıda hayatını kaybeden C.T.'nin yakınları konuştu.

C.T'.nin dayısı olduğunu iddia eden Kazım Aydemir, “Bir düşmanı yoktu. Benimle beraber de ayine gelirdi zaman zaman. Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı. Kimseye düşmanlığı yoktu. Ben de başka bir kilisedeydim, haberi telefonla aldım ve hemen buraya geldim." diye konuştu.

13.jpg

'HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİYDİ'

Öldürülen C.T.'nin yeğeni olduğunu belirten Çağın Cihan, "Kendisi amcam olur. Hiçbir şekilde politikayla hiçbir kişiyle kötü bir şey yapmadı. Oraya sadece ziyarete geldi ve tesadüfen ona denk geldi." dedi.

10.jpg

"Husumetlisi var mıydı?" sorusuna olmadığını yanıtını veren Cihan, "Masum, sade biriydi, basit biriydi. Kesinlikle masum bir kurbandı. Emekliydi, hafif zihinsel engelliydi. Son iki aydır da pazarları kiliseye gidip geliyordu. Hiçbir şekilde suikast falan değil, kader." diye konuştu.

Cihan, amcasının çocuğu olmadığını ve Alibeyköy'de annesiyle yaşadığını belirtti.

14.jpg

'RAHİBİN BETİ BENZİ ATMIŞTI'

Olay sonrası kiliseye ilk giren kişilerden olduğunu söyleyen Jak Mutlu, "Kilisenin kapısının kilitli olduğunu gördüm. Fakat o saat kapalı olmamalı, ayin bitmeden kilisenin kapısı kapanmaz genelde, hatta ayinden sonra bile uzun süre açık bırakılır. Netice itibariyle çok şaşırdık, arkadaşımla beraber girdik. Kapıyı tıktıkladık, bir daha tıktıkladık sonra rahip açtı kapıyı. Fakat beti benzi atmış, 'Çabuk girin içeri' falan dedi. Çok pırıl pırıl bir kişiydi. Mütevazı, hani derler ya melek gibi bir kişiydi. Düzenli gelirdi, hafta içi pek görmezdik ama hafta sonları gelirdi. Pazardan pazara gelirler, ayinden sonra bir çay kahve içeriz, ayaküstü bir sohbet ederiz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN