SBK'nın uçağına binmeyen kalmamış

SBK'nın uçağına binmeyen kalmamış

ABD'nin isteğiyle Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına binenler tartışmalara neden olurken yeni isimlerin daha bu uçağı kullandığı ileri sürüldü. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın ardından Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi olan Egemen Bağış’ın da günlüğü 15 bin Euro olduğu belirtilen uçağı kullandığı iddia edildi.

Halen Avusturya’da tutuklu olan kaçak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının özellikle siyasiler tarafından sürekli kullanıldığı ortaya çıktı. Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu uçağa sık sık bindiği öğrenildi, Soylu bu bilgiyi doğruladı.

suleyman-soylu.jpg
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Şimdi de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski AB Bakanı ve halen Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi olan Egemen Bağış’ın SBK uçağına bindikleri öne sürüldü.

mehmet-agar.jpg
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Elazığ depreminden 4 gün sonra 24 Ocak 2020’de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ Havalimanı’na gittiği fotoğrafları paylaştı.

egemen-bagis.jpg
Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış

Eski diplomat İmdat Öner de uçağı ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından kara listeye alınan Venezuela eski Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Al Aissami’nin de kullandığını savundu.

EGEMEN BAĞIŞ DA O UÇAĞI KULLANMIŞ

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollavesioğlu yazısında; eski AB Bakanı ve halen Prag Büyükelçisi olan Egemen Bağış'ın da uçağa binenler arasında olduğunu ileri sürdü. Bu isimlerin ise günlüğü 15 bin Euro olan uçağı nasıl kullandıklarını, parasını ödeyip ödemediklerini açıklamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

8.jpg
Venezuela eski Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Al Aissami

VENEZUELA ESKİ DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI DA UÇAĞA BİNMİŞ

Türkiye’nin Venezuela-Karakas Büyükelçiliği’nde 2014-2016 yılları arasında diplomat olan, halen ABD'deki Jack D. Gordon Enstitüsü’nde siyasi analist olarak çalışan İmdat Öner, Venezuela eski Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Al Aissami’nin uçağı kullananlardan olduğunu belirttiği bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Aissami'nin önce Türkiye'ye geldiğini buradan Rusya'ya geçtiğini ve Rusya'dan Karakas'a döndüğünü; bu seyahetleri de Korkmaz'ın uçağıyla gerçekleştirdiğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Yurt dışına çıkışı ve Türkiye'deki ilişkileri nedeniyle gündemden düşmeyen Sezgin Baran Korkmaz, geçtiğimiz hafta Avusturya'da ABD'nin isteğiyle kara para akladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bununla birlikte tartışmalara neden olan Korkmaz'ın ultra lüks uçağını kullanan isimler ise gündeme gelmişti. Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağa binen birçok siyasetçi olduğu ileri dürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN