Sebahat Tuncel'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten beraat: İfade özgürlüğü kapsamındadır

Sebahat Tuncel'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten beraat: İfade özgürlüğü kapsamındadır

DBP'nin tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel "Tayyip Erdoğan tam bir kadın düşmanıdır, Kürt düşmanıdır" sözleri nedeniyle yargılandığı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan beraat etti. Mahkeme, Tuncel'in sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna hükmetti.

Tutuklu olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel hakkında, 2016 yılında yaptığı bir konuşmada geçen "Tayyip Erdoğan tam bir kadın düşmanıdır, Kürt düşmanıdır" sözleri nedeniyle açılan ve 11 ay 20 gün hapis cezası verildikten sonra istinaftan dönen davanın duruşması görüldü.

10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Tuncel’in avukatları Şıvan Cemil Özen ile Cemile Turhallı Balsak hazır bulunurken, Tuncel de duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mütalaasını sunan savcı, Tuncel hakkında beraat istedi.

TUNCEL: HAKARET DEĞİL, TESPİT

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın aktardığına göre; Duruşmada savunma yapan Tuncel, açıklama sırasında ifade ettiği bu sözlerin tespite dönük olduğunu belirterek hakaret içermediğini söyledi. Tuncel "Bunlar bir tespittir, kişisel olarak hakaret içeren ifadeler değil. Tamamen AK Parti iktidarının yanlış politikasının sonuçsal anlamdaki tespitleridir. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir" diye savunma yaptı.

'MÜVEKKİLİMİZİN SÖYLEMİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR'

Tuncel’in avukatları Şıvan Cemil Özen ile Cemile Turhallı Balsak ise 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında değerlendirilen cümlenin, şahsa ve yaptığı göreve yönelik alenen hareket içermesi gerektiğini ifade ederek şu şekilde savunma yaptı:

"Müvekkil, 'Recep Tayyip Erdoğan kadın ve Kürt düşmanıdır' şeklinde iki cümle sarf etmiştir. Tabii ki bir tüm konuşmanın içerisinden iki cümleyi cımbızlamak, anlamından uzaklaştırma anlamına geliyor. Zira bu husus ile ilgili AİHM’in 'Caltees' İspanya kararında konuşmanın bir bütün olarak ele alınması gerektiği, bir tespit yapılması halinde bu hususun cümlenin içerisinden birkaç cümle çıkarılması sureti ile hakaret suçu oluşturamayacağı ön görülmüştür. Müvekkilimizin kullandığı ifadeler ifade özgürlüğü kapsamındadır."

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Tuncel'in açıklamalarının ağır eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna hükmederek beraat kararı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN