Seçimler için o tarihe kadar ikamet değiştirmek gerekiyor mu? Merak edilen soru yanıt buldu

Seçimler için o tarihe kadar ikamet değiştirmek gerekiyor mu? Merak edilen soru yanıt buldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. Sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atılırken en çok üstünde durulan konu ise 14 Şubat'a kadar ikamet değişikliği yapması gerektiği bilgisi oldu. Peki seçimler için o tarihe kadar ikamet değiştirmek gerekiyor mu? Milyonların merak ettiği soru sonunda yanıt buldu. Elinizi çabuk tutun! İşte detaylar...

Türkiye 6 şubat 2023 tarihinden bu yana yaşadığı korkunç deprem felaketi ile sarsılmakta. 10 ili birden vuran ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği korkunç deprem sonrası seçimlerin ne olacağı merak konusu olmuştu. Sosyal medyada ve kulislerde birçok iddia ortaya atılırken en çok merak edilen soru 'Seçimler için ikamet değiştirmek gerekiyor mu?' sorusu oldu. Milyonların merak ettiği soru sonunda cevaplandı. İlk resmi açıklama geldi. İşte merak edilen sorunun cevabı...

SEÇİMLER İÇİN İKAMET DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR MU?

6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından, Türkiye’nin genel seçim takvimiyle ilgili belirsizlikler sürüyor. Deprem felaketiyle birlikte yaralarını sarmaya çalışan Türkiye'de seçim tarihi merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada seçimin 14 Mayıs 2023’te olabileceğini söylemişti. Gelen açıklama sonrası sosyal medyada 'Seçimler için o tarihe kadar ikamet değiştirmek gerekiyor mu?' sorusu gündeme taşındı. Beklenen cevap ise geldi.

ghhggh-13.jpg

Son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konu genel seçimler için 14 Şubat 2023 tarihine kadar ikametgâh değişikliği yapmaları gerektiği iddiası oldu. Gelen bilgilere göre, ikametgâh adreslerinin üç ay önceye kadar değiştirilmesi yalnızca 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Kanunu için yani yerel seçimler için geçerli.

UZMANLARDAN İLK YANIT GELDİ

Merak edilen konuyla ilgili önemli bilgiler veren CHP Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilisi Hadimi Yakupoğlu ve İyi Parti YSK yetkilisi Mustafa Tolga Öztürk, resmi olarak ortak konuda uzlaştı. Her iki yetkili de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde seçim takvimi ve seçmen listelerinin askı süreci içinde ikametgâh değişikliği yapabileceğini söyledi. Seçmen listeleri yaklaşık iki hafta kadar askıda kalıyor.

gdfdf.jpg

YSK’nin resmi sitesinde de ikametgâh değişikliğinin seçmen listelerinin askı süresi içinde yapılabileceği bilgisi yer alıyor. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde yapılan haberlerde de seçmen listesi askıya çıktıktan sonra düzeltmeler ve eksiklikleri gidermek için bir zaman tanındığı belirtilmiş. Ayrıca 2023 Genel Seçimleri için henüz seçim takvimi açıklanmadı. Yani genel seçimlerde ikamet adresinizi değiştirmek için 14 Şubat son gün değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN