Seçmen İBB'de terörist olduğuna inanmıyor

Seçmen İBB'de terörist olduğuna inanmıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan yüzlerce personelin terörle ile iltisaklı olduğunu iddia etmesinin ardından MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Sencar, seçmenlerin iddialara inanmadığını vurgulayarak "Seçmenlerin yüzde 62'si İBB'ye terörle iltisaklı 500 kişinin alındığı iddiasına inanmıyor. İnananlar yüzde 24" dedi.

İçişleri Bakanlığı, 26 Aralık tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğunu iddia ederek özel teftişin başlatıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İBB, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden, 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Teftiş işlemleri devam ederken MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

''İNANANLAR YÜZDE 24''

Sencar, seçmenlerin iddialara inanmadığını vurgulayarak "Seçmenlerin yüzde 62'si İBB'ye terörle iltisaklı 500 kişinin alındığı iddiasına inanmıyor. İnananlar yüzde 24" dedi. Anket sonucunu değerlendiren Sencar, ''İmamoğlu'nun görevden alınması kendisine olan seçmen desteğini artıracak" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu söyleyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya çağırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN