SED başvurusu yapanlara sevindiren haber: Banka hesabınızı kontrol edin! Merakla bekleniyordu, Bakan Göktaş müjdeyi verdi

SED başvurusu yapanlara sevindiren haber: Banka hesabınızı kontrol edin! Merakla bekleniyordu, Bakan Göktaş müjdeyi verdi

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının 2023 Eylül ödemesi, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldı. Peki, SED ödemesi ne kadar? SED yardımı yattı mı? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için eylül ayı içerisinde 579 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını açıkladı.

Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Bakan Göktaş, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için sosyal ve ekonomik destek verdiklerini ifade etti.

SED ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Göktaş, "Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına 2023 Eylül ödemesi olarak toplam 579 milyon lira yatırdık" ifadelerini kullandı.

SED YARDIMI NE KADAR 2023?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, 2023 Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 17,44 zamla aynı oranda artırılarak 3 bin 571 TL oldu.

SED ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ödemelerin yatıp yatmadığı e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu internet sitesine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

SED ÇOCUK YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

SED çocuk yardımından faydalanmak isteyen ailelerin belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Gelir durumu ve hanede yaşayan çocuk sayısına bakılıyor. Başvuruların incelenmesi ve onaylanması sonucunda aileler, ödemeden yararlanma hakkı elde ediyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

SED yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen yapılıyor.

Ayrıca e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden de başvuru yapmak mümkün.

İnternet üzerinden yapılan başvurularda, kendi bilgilerinizi sisteme girerek başvuru yapabilirken, kurumlardan yapacağınız başvurularda bazı belgeler isteniyor.

İstenen belgeler şöyle:

* Dilekçe
* T.C. kimlik numarası beyanı
* Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi
* İŞKUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belge

Başvuru yaptıktan sonra bir hafta içerisinde sizlerden daha iyi bilgi alabilmek için yetkililer tarafından aranabilirsiniz. Görüşme sonrasında onaylanma süreci iki haftaya kadar sürebilir. Başvurunuzun sonucunu e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Başvurunuzun onaylanması sonrasında aylık olarak belirlenen günlerde PTT üzerinden para çekme işleminizi 7/24 yapabilirsiniz. Destek ödemeleri her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen günlerde yapılıyor.

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

* Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

* Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

* Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED YARDIMI BAŞVURU SAYFASI E-DEVLET

SED YARDIMI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE YANITLARI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN