Sedat Peker, dolar karşılığı dosya kapatan savcı iddiasını düzeltti

Sedat Peker, dolar karşılığı dosya kapatan savcı iddiasını düzeltti

Sedat Peker, dolar karşılığı dosya kapatan savcı iddiasını düzeltti. Burak Başlılar dosyasını 3 bin dolara kapatan savcının Mesut Erdinç Bayhan olmadığını belirten Peker, hem özür diledi hem de bu kez iki savcı ile ilgili iddialar öne sürdü.

Hakkında yakalama kararı bulunan, sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yakın çevresini hedef organize suç örgütü lideri Sedat Peker, dolar karşılığı dosya kapatan savcı iddiasını düzeltti.

Burak Başlılar dosyasını 3 bin dolara kapatan savcının Mesut Erdinç Bayhan olmadığını belirten Peker, hem özür diledi hem de bu kez iki savcı ile ilgili iddialarda bulundu.

Twitter'dan paylaşım yapan Peker, şunları kaydetti: "Kıymetli dostlarım, Cihan Ekşioğlu ile beraber FETÖ borsası oluşturduğunu söylediğim, FETÖ'nün prenslerinden Burak Başlılar'ın menfaat karşılığında hakkında takipsizlik kararını verdiğini söylediğim Mesut Erdinç Bayhan isimli sayın savcının adını, okuduğum dosyaların çokluğundan dolayı yanlış yazmışım.

SAVCIDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gazi savcımızdan özür diler, hakkını helal etmesini isterim. Ayrıca kendisinin yakını olduğunu belirttiğim Murat Gür İbrahimoğlu isimli kişiden de dosyayı karıştırıp yanlışlıkla ismini yazdığım için özür diler, helallik isterim."

İKİ SAVCI İSMİ VERDİ

Mesut Erdinç Bayhan'dan özür dileyen Peker, şöyle devam etti: "FFTÖ'nün prensi olarak geçen Burak Başlılar'a 2015 senesindeki FETÖ soruşturması ile menfaat karşılığında takipsizlik kararı verdiği iddia edilen savcının ismi Hüseyin Önelge'dir. Yine Burak Başlılar ile ilgili ikinci bir FETÖ soruşturması daha yapılmıştır.

Bu soruşturmada menfaat karşılığı takipsizlik kararı verdiği iddia edilen savcı Muhammet Akçaer isimli savcıdır. Dosyaların çokluğu isimleri yanlış yazmama sebep olduğu için hata benimdir. Lütfen özrümü kabul etsinler."

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun manevi oğlu Cihan Ekşioğlu'nun FETÖ borsasının mucidi olduğunu iddia etmişti.

Peker, şu iddialarda bulunmuştu: "Burak Başlılar arkadaşı olduğu için Ukrayna'daki alışveriş merkezini onun üzerine yaptı. Siz de 66 milyon dolara satıp parayı bölüştünüz. Bu senin ilk parayı bulduğun FETÖ borsası işindi. Tabi sonra Burak Başlıları FETÖ'den de kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız.

"SAVCIYA 3 MİLYON DOLAR VERDİNİZ"

Ben inanmak istemesem de bu karar karşılığında savcıya 3 milyon dolar verdiğinizi öğrendim. Ayrıca da terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'na Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdirdiniz. Terör savcısının şirketlerinin ismi...

Kuzey Marmara, Kuzey İnşaat ve Bayburt Grup. Cihan Ekşi'nin, Burak Başlılar'ın ve de terör savcısının yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu'nun HTS kayıtları incelendiğinde ilişki ağınız net olarak ortaya çıkacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN