Sedat Peker Suç Örgütü'ne yeni operasyon: 3 gözaltı

Sedat Peker Suç Örgütü'ne yeni operasyon: 3 gözaltı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in adamlarına yönelik İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 3 şüpheli yakalandı.

Yayınladığı bir dizi videolarda ortaya attığı iddialar ile günlerdir gündemden düşmeyen ve bu nedenle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sert tepkisiyle karşılaşan yurt dışındaki Sedat Peker ile ilgili yakalama kararı çıkarılmıştı. Peker'in evinde arama yapılırken, 49 adamı da gözaltına alınmış, 10'u tutuklanmıştı.

Emniyetten verilen bilgiye göre, Peker Grubu'na yönelik bugün de İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Peker Grubu'nun önde gelen isimlerinden olduğu belirtilen A.S, Çanakkale'de saklandığı lüks villasında, U.B ve Ü.G. ise saklandıkları iş yeri ve evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dijital materyal ve cep telefonuna el kondu.

Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 2 Mayıs 2021 tarihinde kendisine ait YouTube sayfasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, çok sayıda kişi, faili meçhul cinayetler ve Türkiye'deki uyuşturucu ticaretine ilişkin iddialarda bulunduğu 7 video yayınladı.

Sedat Peker'in yayınladığı videolar sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber ve Habertürk ekranlarına çıkarak, hakkındaki iddiaları yanıtladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Mayıs'ta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Süleyman Soylu'nun yanındayız" mesajı vererek, "Sözde babaların racon kestiği Türkiye geride kaldı" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN