Sedat Peker'den Mesut Yılmaz ve Mehmet Cengiz iddiası: Kumar kasetiyle tahliye oldum

Sedat Peker'den Mesut Yılmaz ve Mehmet Cengiz iddiası: Kumar kasetiyle tahliye oldum

Deli Çavuş hesabından yeni paylaşımlar yapan Sedat Peker, Mehmet Cengiz ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Peker Mesut Yılmaz'ın kumarhane görüntüleri karşılığında cezaevinden tahliye olduğunu, aracılığı ise akrabası olan Mehmet Cengiz'in yaptığını ileri sürdü. Peker, Yılmaz'ın ayrıca tahliye olduktan sonra 2,5 milyon doları peşin olmak üzere 5 milyon dolar ödediğini de iddia etti.

'Suç örgütü liderliği' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker 'Beşli çete' diye adlandırılan iş insanları arasında bulunan Mehmet Cengiz'in akrabası olduğunu söyledi.

Peker, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kumarhane görüntüleri karşılığında cezaevinden tahliye olduğunu, kendisine 5 milyon dolar ödeme yapıldığını, aracılığı ise Mehmet Cengiz'in yaptığını ileri sürdü.

“BEŞLİ ÇETEYE BÖYLELİKLE İLK SELAMIMIZI VERECEĞİZ”

Peker "Bugün size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım. Beşli çeteye böylelikle ilk selamımızı vereceğiz" ifadelerini kullanarak şu paylaşımları yaptı:

"Ben Bolu Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra diğer bir akrabamız olan Zafer Salman tarafından daha sık görüşmemiz sağlandı.

Ben devlet ricalinin isteği üzerine 1997-1998 senelerinde Bulgaristan ve Romanya’ya bazı çalışmalar yapmak için gönderildikten sonra Türkiye’de Mesut Yılmaz başbakanlığında, gazetecilerin cazgırlığıyla temiz toplum yaygarası ülkeyi inletiyordu.

Beni de bu hikâyede sermaye yapmak istediklerini, gıyabımda tutuklama kararı çıkardıklarında anladım. Özel bir uçak çağırarak Türkiye’ye döndüm.

Benim çok büyük bir hata yaptığımı, bir daha tahliye olamayacağımı düşünüyorlardı. Benim rahatlığım ise herkesi şaşırtıyordu."

“YILMAZ MACARİSTAN'A KUMAR OYNAMAYA GİDERDİ”

Peker, Mesut Yılmaz’ın Macaristan’a kumar oynamaya gittiğini iddia etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Orada dayak yediği haberleri bir anda ülkenin gündemini değiştirmişti. Başbakan Mesut Yılmaz kumar oynamaya gitmedim diyordu. Çünkü merkez sağ partisi olduğu için dindar kesimin oylarını kaybetmek istemiyordu.

Ben teslim olduğumda ülkenin gündemi bu konuyla çalkalanmaya başladı. Çok saygı duyduğum, o dönemki rahmetli Milletvekili Enis Sülün’ün aracılık yaptığı yazıldı söylendi. İrtibatta olduğum devlet görevlilerinin şemaları yazıldı söylendi."

“CEZAEVİ BENİM KONTROLÜMDE OLDUĞU İÇİN...”

"Bayrampaşa Cezaevi’nde yatarken yine bir el devreye girdi, 'Bayrampaşa Cezaevi’nde Sedat Peker Krallığı' haberleri bir anda ülkenin gündemi oldu. Cezaevleri Genel Müdürü Suat Ertosun cezaevine gelerek incelemeler yaptı. İstanbul Başsavcısı, mekânı cennet olsun, Ferzan Çitici cezaevine gelerek benimle görüşme yaptı" diyen Peker iddialarına şöyle devam etti:

"Cezaevi benim kontrolümde olduğu için, gitmem için üç tane cezaevi önerdi. Pazarlık sonucunda ben başka bir cezaevini söyleyerek orayı kabul ettirdim (cezaevinde isyan çıkmaması için benim isteğimi kabul ettiler).

Kırşehir Cezaevi’ne gidince bazı sebeplerle Mesut Yılmaz’a düşman olan Süleyman Demirel’in akrabası Kamuran Çörtük’ün kulağına gidecek şekilde bahsi geçen Mesut Yılmaz’ın kumar oynadığı kasetinin bende olduğunu ayrıca da başka videoların ve belgelerin bende olduğunu belirtecek haber yolladım. Şu an da olduğu gibi her şey planladığım gibi gitti.

“YILMAZ MEHMET CENGİZ'İ ARACI OLARAK BANA YOLLADI”

Kamuran Çörtük Mesut Yılmaz’a kumar kasetlerinin bende olduğunu söyleyince Mesut Yılmaz, akrabam olduğunu bildiği için 1998 senesinde Kırşehir Cezaevi’ne Mehmet Cengiz’i yanıma ziyarete yolladı.

Ben de kasetin doğru olduğunu ancak Kamuran Çörtük’e vermediğimi söyledim. Mehmet Cengiz, Mesut Yılmaz ve Turgut Yılmaz inanmak için kaseti görmek isterler dediğinde cezaevindeki telefonumdan aradım (o zaman cezaevleri benim için çok rahattı).

“KASETİ MEHMET CENGİZ'LE YOLLADIM”

Mesut Yılmaz ve Bakan Cavit Kavak’ın içinde olduğu bir dakikalık bölümünün görüntüsünü Mehmet Cengiz İstanbul’a döner dönmez kendisine teslim ettirdim.

Yaptığımız pazarlık Mehmet Cengiz’in ziyaretinden sonraki ilk mahkemede tahliye olacağım ve uğradığım maddi kaybın telafi edilmesi için 5 milyon dolar ödemeleri yönündeydi. Anlaşma sağlandı.

İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar mehmet cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi."

“YILMAZ’IN YAKINI OLAN, DEVLET GÜVENLİK MAHKEMESİ’NİN BAŞSAVCISI OLAN ENGİN BALTACI’NIN ORGANİZASYONU İLE TAHLİYE EDİLDİM”

Peker paylaşımlarında "O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim. Aylarca cezaevine girmeden önce basın kuruluşları temiz toplum çığırtkanlığı yaparken o kadar ağır cezalarla yargılanırken tahliye olmam ülkenin gündemini allak bullak etti. Bütün herkes bu nasıl olur dedi." ifadelerini kullandı.

Peker son olarak "Tüm halkı temiz toplum masallarıyla uyutmaya devam ederken biz devrin başbakanıyla bu filmleri çeviriyorduk" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN