Sıcaklık 10 derece birden düşecek: İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Sıcaklık 10 derece birden düşecek: İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde kalmasının ardından beklenen kar müjdesi sonunda İstanbul’a geldi. İzlanda üzerinden soğuk hava dalgası gelmesiyle sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. İstanbul'da Salı gününden itibaren şiddetli poyraz ile birlikte sulu kar bekleniyor. Ayrıca, İstanbul'da 19-20 Ocak arası yeni bir kar yağışı öngörülüyor.

Ocak ayının gelmesiyle beraber beklenen kar müjdesi sonunda İstanbul’a geldi. İzlanda üzerinden soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Soğuk hava dalgasının 4 gün devam edeceğini söyleyen NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Yağışlar batıda 4 gün boyunca devam edecek. Salı günü artık Karadeniz'e kuzeye inmeye başlayacak. Bu soğuk hava İzlanda üzerinden Rusya ve Balkanlar'a geliyor. Bu nedenle ayın 20'sine kadar ara ara hep bu soğuk hava dalgası kar yağışları ülkemize inecek" dedi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'da Salı gününden itibaren şiddetli poyraz ile birlikte sulu kar beklendiğini söyleyen Çalışkan, "Salı günü poyraz fırtınası var. Poyraz yönünden şiddetli esecek rüzgarla birlikte biz sıcaklıkları dışarıda en fazla 3-4 derece civarında hissedeceğiz. Salı günü İstanbul'da gündüz saatlerinde sağanak yağmur var. Ama rüzgar o kadar güçlü ki öğleden sonra sulu kara dönebilir ve geceye doğruda özellikle denizden uzak iç kesimlerde de Başakşehir, İkitelli taraflarında kara da dönme ihtimali var İstanbul için" dedi.

KAR YAĞIŞI NERELERDE GÖRÜLECEK?

Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya'da ise yağmur kara dönecek. Çalışkan, "Salı günü gündüz saatlerinde yağışlar çoğunlukla yağmur şeklinde. Karadeniz'de de, İç Anadolu'da da kuvvetli de yağacak ancak Salı günü geceye doğru havanın soğumasıyla birlikte Salı gecesi ve Çarşamba günü Karadeniz'de, İç Anadolu'da kara dönmeye başlayacak. Ayrıca Trakya'da, Çanakkale'nin yükseklerinde bu fırtınanın gücüyle yağışlar kar şeklinde olacak. Salı öğleden sonra ve perşembe daha çok kuru soğuk olacak" uyarısında bulundu.

İSTANBUL'DA BU TARİHLERE DİKKAT!

İstanbul'da 19-20 Ocak arası yeni bir kar yağışı bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN