YKS adayları için büyük haber! 71 yeni bölüm açılıyor

YKS adayları için büyük haber! 71 yeni bölüm açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesinde gerçekleştirilen “Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını duyurdu.

YÖK Başkanı Özvar, bu alanda yapılan çalışmaların sonucunda toplamda 21 lisans ve 50 ön lisans olmak üzere 71 yeni bölümün eğitim programlarına dahil edileceğini belirtti. Bu yeni programlar, YÖK’ün istihdam odaklı eğitim vizyonunu destekler nitelikte olacak. Ayrıca, zamanla işlevselliğini yitiren bazı programlar da eğitim sisteminden çıkarılacak.

img-5646-002.jpeg

Yeni açılacak lisans programları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Veri Bilimi ve Analitiği, Atatürk Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi programları yer alıyor. Ön lisans düzeyinde ise, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme gibi programlar öğrencilere sunulacak.

Ayrıca, Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi gibi kurumlar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülteleri açacak. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu ise Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde kurulacak.

Bu yeni eğitim programları, Türkiye’nin dijitalleşme ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulunacak ve sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN