Silivri'deki dünkü deprem öncü mü? Prof. Dr. Bektaş'tan karşılaştırmalı uyarı: San Andreas fayındaki gibi 7'den...

Silivri'deki dünkü deprem öncü mü? Prof. Dr. Bektaş'tan karşılaştırmalı uyarı: San Andreas fayındaki gibi 7'den...

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi’nde meydana gelen deprem sonrasında uzman isim yeni bir açıklama yaptı. Birçok vatandaşın kafasında ise “Silivri’deki dünkü deprem öncü mü?” sorusuna neden oldu. Prof. Dr. Bektaş, karşılaştırmalı uyarı yaptı. San Andreas fayındaki gibi 7’den… diyerek açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı veriler kapsamında dün Marmara Denizi – Silivri açıklarında 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem sonrasında Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından karşılaştırmalı bir uyarı yaptı. Depremin büyüklüğüne ilişkin yorum yaparak San Andreas fayında meydana gelen depremle karşılaştırdı. İşte uzman isimden açıklamalar…

SAN ADREAS FAYINDA OLDUĞU GİBİ…

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği emekli profesör Osman Bektaş, depremlere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapmaya devam ediyor. Son olarak dün meydana gelen Marmara Denizi depremine ilişkin olarak ise San Andreas fayı ile karşılaştırmalı bir açıklama yaptı. Bektaş, “San Andreas Fayı ile karşılaştırıldığında orta Marmara iki büyük deprem arasındaki sismik boşluğa karşılık gelir” dedi.

yeni-proje-1-011.jpg

Öte yandan, “Creep (fay sürünmesi) ve sığ depremsellik gösteren sismik boşluk San Andreas Fayında olduğu gibi 7 den büyük değil” ifadelerini paylaştı.

“7’DEN KÜÇÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR”

Bektaş, 7’den küçük depremlerin olabileceğini ifade ederek, şu paylaşımla bilgi verdi:

“7 den küçük ( en büyük 6-7 arasında ) depremler üretebilir.

Dün Marmarada Silivri açıklarında oluşan depremin büyüklüğü ve derinliği yukarıdaki görüşü destekler.

Başka deyişle creep bölgesinde sığ depremlerin enerjisi kilitli ve derin odaklı depremlerin enerjisinden daha azdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN