Sinan Oğan'dan Şimşek yorumu: 'Rasyonel politikalar' benim sayemde gündemde

Sinan Oğan'dan Şimşek yorumu: 'Rasyonel politikalar' benim sayemde gündemde

Seçimlerin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan, yeni bakanlar listesine ilişkin, "Sn. Erdoğan’a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Şimşek’in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz" yorumunda bulundu.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan ikinci turda 'Herhangi pazarlık, angajman olmaksızın' kırmızı çizgilerini ifade ettiklerini belirterek Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Sinan Oğan, Erdoğan'ın şekillendirdiği yeni bakanlar listesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmesini yorumladı.

Oğan, sosyal medya hesabından yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında paylaşımda bulundu. Şimşek'in konuşmasını paylaşan Oğan, 'Erdoğan'a destek vermelerinin ön koşulunu faiz sebep, enflasyon sonuç politikasından vazgeçilmesi' olduğunu belirtti.

'ŞİMŞEK İLE NORMALLEŞME ADIMLARI GÖRECEĞİZ'

Oğan sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sn. Erdoğan’a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sn. Mehmet Şimşek’in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN