Şırnaklı kadınlar 1 ay elleriyle işliyor! Tanesi 20 bin TL’den satılıyor

Şırnaklı kadınlar 1 ay elleriyle işliyor! Tanesi 20 bin TL’den satılıyor

Şırnak’ta kadınların el emeğiyle tam 1 ayda üretilen seccadeler yıllardır yoğun talep görüyor. El emeği seccadelerin tanesi 20 bin TL’den satılıyor.

Şırnak’ta kadınlar tarafından el emeğiyle üretilen seccadeler büyük bir emekle işleniyor. Koyun yününden yapılan iplerle nakışlar yapılarak günlerce emek harcanan seccadelerin tanesi 20 bin TL’den satılıyor.

HEM SATILIYOR HEM ÇEYİZLERDE KULLANILIYOR

Gelin çeyizlerine hazırlanan seccadeler hem satılmak hem de çeyizlerde kullanılmak için üretiliyor. 1 ay boyunca yapımı devam eden seccadelerin tanesi 20 bin TL’den alıcıya ulaşıyor.

sirnakli-kadinlarin-seccade-uretimi-1.jpg

Yıllardır seccade üreten Azime Varol, ’’Günlerdir bunu yapıyorum. Çok zorlu ama alıştığımız için yıllardır bunu yapıyorum. Kızım için yapacağım tanesi 20 bin liradan gidiyor. Bu koyun yününden yapılıyor. Eskiden yaylada yapıyorduk’’ diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN