Adana’nın Seyhan ilçesinde bir sitede yaşanan olayda, 13 yaşındaki A.K., arkadaşını kolunu ısırdığı gerekçesiyle itekledi. Bunun üzerine, arkadaşının malulen emekli polis olan babası H.B., öfkeyle site bahçesine inerek A.K.’yi defalarca yumruk ve tekmelerle darbetti. H.B., aynı zamanda ağır küfürler ve tehditler savurdu. Olay sırasında A.K., kendisine ve annesine edilen hakaretlere karşı “Anneme küfretme” diye yalvardı. Yaşananlar, sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Adana'da dehşete düşüren olay! 13 yaşındaki çocuğu sitenin ortasında dövdü
"OĞLUM BAHÇEYE İNEMİYOR"
Olayın ardından anne Ebru Altundağ, oğlunun aldığı darp raporuyla polise giderek şikâyette bulundu. Ev hapsi tedbiriyle serbest bırakılan H.B., halen aynı sitede oturmaya devam ediyor. Anne Altundağ, yaşananlardan sonra oğlunun psikolojik olarak çok etkilendiğini ve korku nedeniyle evden çıkamadığını belirtti. Altundağ, “Oğlum artık bahçeye inemiyor, sosyal hayatı tamamen sekteye uğradı. Bu saldırı onun için travmatik oldu.” dedi.
Ailenin avukatı Emirhan Şafak da olayı değerlendirdi. Şafak, “İki çocuk arasında başlayan şakalaşma bir anda tartışmaya dönüştü. H.B., olay anında aşırı alkollüydü ve çocuğa yönelik saldırısı ciddi tehlike oluşturuyordu. Eğer güvenlik görevlisi olmasaydı, A.K.’nin ciddi şekilde yaralanması olasıydı” dedi.
Olay, site sakinlerinin de tepkisini çekti. Aile ve avukat, H.B.’nin hak ettiği cezayı almasını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.
