Siyasi liderler Başbağlar'ı unutmadı

Siyasi liderler Başbağlar'ı unutmadı

33 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Başbağlar katliamının üzerinden 30 yıl geçerken siyasi isimler de bu günü unutmadı. Siyasi partilerin liderleri, sosyal medya hesaplarından hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

Erzincan'ın merkezine 220 kilometre uzaklıkta yer alan Başbağlar Köyü'nde, 5 Temmuz 1993 günü terör örgütü PKK'nın, 33 vatandaşımızı katletmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Siyasi partilerin liderleri ise bu acı günde sosyal medya hesaplarından hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andı.

Sosyal medya platformu Twitter'dan sisyasi liderden tarafından gerçekleştirilen paylaşımlar şu şekilde:

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

"Başbağlar’da katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyor, hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. Toplumsal birlikteliğimize kastedenler ve bizleri ayrıştıranlar yenilecek, bu topraklarda kardeşçe yaşama irademiz ve sevgi tohumları yeşerecektir."

GELECEK PARTİSİ LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU

"Başbağlar'da 30 yıl önce hain terör örgütü PKK'nın kadın, çocuk demeden katlettiği 33 şehidimizi rahmetle anıyorum.

Başbağlar kardeşi kardeşi kırdırmak isteyenlerin planlı bir katliamıdır. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz."

DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN

"Terör örgütü PKK’nın 5 Temmuz 1993’te Erzincan #Başbağlar’daki saldırısında şehit olan 33 vatandaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum."

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ LİDERİ MUSTAFA DESTİCİ

"Türk Devleti büyük bir millettir. Başbağlar da dahil olmak üzere, milletimize doğrultulan namluların, katledilen masum vatandaşlarımızın hesabı muhakkak sorulacak, soruluyor,

Başbağlar Katliamının 30. yılında, kaybettiğimiz kardeşlerimiz ve evlatlarımızla birlikte, tüm şehitlerimizi, hatıralarının ve acılarının hayatımız boyunca bizimle yaşayacağını ifade ederek, rahmetle anıyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN